Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BREAKING! Bejelentette negyedik nyári igazolását a Barca – hivatalos

A múlt héten már több sajtóorgánum is tényként kezelte, hogy a spanyol bajnokságban szereplő Barcelona leigazolja a kínai Guangzhou Evergrande csapatától Paulinho Bezerrát. A hírt most jelentette be hivatalosan is a katalán klub. 

DHL5oXLXkAAVvxw

Forrás: FC Barcelona hivatalos Twitter

A Barcelona hivatalos oldalán közölte a hírt, miszerint 40 millió euróért leigazolták a kínai Guangzhou Evergrande csapatától a brazil válogatott Paulinhót. A játékos szerződésében egy 120 millió eurós kivásárlási árat is rögzítettek, ennyi pénzért tehát bárki elviheti, ha szeretné. A 29 éves középpályás holnap, azaz kedden érkezik a kötelező orvosi vizsgálatra Barcelonába, amely után hivatalosan is aláírja új szerződését. Ezt követően be is mutatják a a játékost a szurkolóknak a Camp Nouban.

A múlt héten merült fel komolyabban, hogy Paulinho fog érkezni a Barca középpályára. A játékos 2012-ben került át Európába Brazíliából, akkor a Tottenham vette meg 20 millió euróért. Két szezont húzott le Angliában, de nem tudott alapemberré válni, így 2015-ben 15 millió euróért eladták a kínai bajnokságban szereplő Guangzhou Evergrande csapatának. Az itt eltöltött két szezon alatt összesen 95 mérkőzésen lépett pályára, ahol 27 gólt és 8 gólpasszt jegyzett.

Paulinho a Barcelona negyedik igazolása ebben a transzfer időszakban. Az első szintén egy brazil játékos volt, Marlon, akit 5 millió euróért vettek meg a Fluminensétől, a második Nelso Semedo, aki a Benficától érkezett 30 millió ellenében, a harmadik pedig Deulofeu, akinek aktiválták a szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, így 12 millió euróért cserébe került vissza az Evertontól a Barcához.