Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt Deulofeu sorsa – hivatalos

A spanyol korosztályos válogatott színeiben U21-es Eb-döntőre készül ma Németország ellen Deulofeu, aki az elődöntőben gólpasszal is segítette nemzeti csapatát. Most hivatalossá vált a napok óta tartó találgatások után, hogy Deulofeu marad a Milanban vagy visszatér Katalóniába.

Gerard+Deulofeu+AC+Milan+v+Empoli+FC+Serie+xWwXISmDveEl

Deulofeu nem lehet boldog, vissza kell térnie a Barcához (forrás: zimbio.com)

Gerard Deulofeu, a 23 esztendős spanyol szélső jelenleg az Everton labdarúgója, ám kölcsönben az elmúlt félévben az AC Milant erősítette, méghozzá szó szerint. A játékos “eredeti tulajdonosa” az FC Barcelona, amely hivatalos honlapján jelentette be, él opcionális jogával, vagyis visszavásárolja Deulofeu játékjogát a liverpooli klubtól.

A Barca 12 millió eurót fizetett a spanyolért, viszont Deulofeu sajtóhírek alapján nem szívesen tért volna vissza Katalóniába, ám ez mégis meg fog történni. Deulofeu számára Milanban ment igazán jól a futball, ahol bőven kapott játéklehetőséget az Evertonnal szemben. A spanyol tehetség 2017 januárjában került Milánóba, ahol bőven bizonyított, hiszen 31 alkalommal léphetett pályára, s ezidő alatt 4 gólt lőtt és 4 gólpasszt osztott ki, valamint ezen felül is hasznos tagja volt a vörös-feketéknek.

Az U21-es spanyol válogatott csapatkapitánya egyébként már a felnőtt válogatottban is játéklehetőséghez jutott, összesen 3 alkalommal, és 1-szer sikerült is betalálnia.

A jelenlegi opció aktiválása alapján 2019-ig maradna Deulofeu a Barcelona labdarúgója.

Nagy Dávid