Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy érkező, egy lehetséges távozó Debrecenben

Visszatért a saját nevelésű Bódi Ádám, ez már hivatalos, míg a csapat elmúlt szezonjának egyik motorja, Holman Dávid Pozsonyban köthet ki, de nem ez a legfőbb téma most a Cívisvárosban.

629holman

Holman Dávid Pozsonyban folytathatja. – fotó: nso.hu

Javul-e a Debrecen, amely igen cudarul kezdte a bajnokságot (0-2-3, 2-5, 2 pont)? A Vasas elleni összecsapáson ott lehet a társakkal Bódi Ádám, aki nemrégiben még a Videotont erősítette, ámde Marko Nikolic nem számít az irányítóra, így egy esztendő után visszatért szülővárosába, igaz csak kölcsönbe a több játéklehetőség reményében. Az egyszeres válogatott középpályás mindössze egy El-selejtezőn lépet pályára ebben a szezonban a fehérváriaknál, így nem meglepő, hogy váltott.

Ugyanakkor a Ferencvárostól tavaly nyáron megszerzett Holman Dávid a pozsonyi Slovan Bratislavában folytathatja, a szlovák klub ugyanis keddre várja a labdarúgót orvosi vizsgálatra. Sajtóhírek szerint Holman jelenlegi klubja és jövőbeni klubja már mindenben megegyezett, így csak a játékoson múlik, hogy alakul a jövője.

szima_gabor_n3

Napok kérdése a tulajdonosváltás? Szima Gáboron múlik, mikor lép le a színről. – fotó: dvsc.hu

Mint ahogy kérdéses a debreceni együttes jövője is, lévén helyi pletykák szerint Szima Gábor egyre erősebben gondolkodik, hogy kiszáll a DVSC-ből. Az üzletember 2002-es érkezése hozta el az aranykort Debrecenbe, ami hét bajnoki címet, négy kupasikert, öt Magyar szuperkupát, egy Ligakupa-elsőséget és Bajnokok Ligája-, valamint El-főtáblát jelent. Azonban mostanra mintha elfáradt volna a két fél kapcsolata, és Szima már a napokban eladhatja tulajdonrészét, pedig a nyár elején még arról volt szó, hogy bár akadnak tehetős befektetőjelöltek, nem válik meg az egyesülettől az üzletember. Helyi források szerint azonban mégis hajlik erre a megoldásra Szima, merthogy egyre kevesebbet tud beletenni az együttesbe, ráadásul a kulcsemberek közöl Dusan Brkovic már nincs a klubnál, és az eredményesség is visszaesett.

Legutóbb például csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy élvonalbeli marad a Loki. Az önkormányzat tárgyal a lehetséges utóddal, de megegyezés csak a jelenlegi tulajdonos távozásával lehetséges. A csapat szenved, a régi fénye megkopott, mi több, egyre kevesebb olyan játékos kerül a keretbe, akik kötődnek az együtteshez, persze Herczeg András újbóli szerepvállalásának köszönhetően megfordulni látszik ez a tendencia, aztán ki tudja, mikor lesz elege a lokisták Bandi bá’-jának az állandó eredménytelenségből. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy görög hajómágnás, jelesül az Olympiakos és a Nottingham Forrest első embere, Evangelos Marinakis szívesen beszállna a debreceni futballba, de akkor még cáfolták az érintettek a pletykákat, viszont a napokban újra felmerült, hogy a hellén üzletember legyen a klub megmentője, mert kell a pénz a csapat megerősítéshez, ez nem vitás.

Ne feledjük, alig két hét van már csak az átigazolási időszakból, és emiatt sürgeti a Debrecent az idő, ha valóban erősíteni akarnak. Különben szégyenszemre búcsúzhat a hétszeres bajnok hajdúsági alakulat az élvonaltól.

Gavalovits Sándor