Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagyon közel a Real Madrid a Szuperkupa megnyeréséhez – előzetes

Ma este játsszák a spanyol Szuperkupa visszavágóját, amit most a Santiago Bernabeu Stadioban rendeznek meg. A Real Madrid van nem kis előnyben, de vajon a Barcelona Messi vezérletével izgalmassá teheti még a mérkőzés kimenetelét?

realbarca

Igazi, “klasszikushoz” méltó első fordulót játszott egymással a Barcelona és a Real Madrid. Pique öngóljával szerzett vezetést a vendég csapat, majd egy kérdéses büntetővel egyenlített Messi. Ezután nagyon belejött a Barcelona, de a csereként beálló Cristiano Ronaldo zseniális találatával már ismét vezetett a Real Madrid. A gól után két perccel azonban kiállították a portugált, ismét kérdéses körülmények között, aki emiatt meglökte a játékvezetőt. A meccs hátralévő részében is fölényben volt a Barca emberelőnyben, ám a királyi gárda csodagyereke Asensio egy csodagóllal zárta le a mérkőzést.

Innen indul a Szuperkupa második fordulója. A Barcelonának három gólt kellene szereznie és egyet sem kapnia, hogy megszerezze a kupát, ám ez szinte lehetetlen a Santiago Bernabeuban. Ráadásul a Real Madrid egy impozáns rekorddal is büszkélkedhet, miszerint 67 tétmeccse minden egyes mérkőzésen sikerült legalább egy gólt szerezniük. A trófea megnyerésének egyértelmű esélyese a habfehér gárda, ám a Barcelona is képes csodát tenni, főleg egy Lionel Messivel a csapatban. Neymar távozása azért meglátszott a katalánokon, ezen még felül kell kerekedniük a szezonban, akár egy új igazolással is.

A királyiaknál Cristiano Ronaldo nem fog pályára lépni, aki a kiállítása miatti eltiltást tölti le. A Barcánál megsérült Iniesta az egyik edzésen, így ő sem lesz bevethető. A Barcelona legújabb szerzeménye, Paulinho még biztosan nem fogja tudni helyettesíteni a spanyol középpályást.

A mérkőzést 23:00 órakor játsszák, Magyarországon a Digisport 1 sportcsatorna adja.