Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokhoz méltóan kezdett a Bayern München – videóval

Lehet, hogy pocsék eredményeket hozott a Bayern München számára a felkészülés, az Arsenal, az AC Milan, az Inter, a Liverpool és a Napoli is legyőzte a regnáló német bajnokot, mely az említett mérkőzéseken mindössze 1 gólt lőtt és 12 kapott. Ellenben a szuperkupát sikerült elhódítani, a bajnoki rajtot pedig bajnokhoz méltóan abszolválta Carlo Ancelotti csapata, avagy újra igazolást nyert, hogy a felkészülési mérkőzésekre az égadta világon semmit sem lehet és nem is szabad alapozni. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 18. 221458

1. félidő: Neuer, Boateng, Martinez, Bernat, Alcantara, James Rodriguez… – mielőtt valaki azt hinné, hogy a kezdőcsapat felsorolása ez, nos annak csalatkoznia kell, ez ugyanis a Bayern München sérült listája. Őket nem láthattuk a bajnoki nyitányon, mely egy Tolisso lövéssel, majd egy gyors góllal indult a 9. percben, amikor is a 21 esztendős védő Sule fejelt a hálóba Rudy szabadrúgását követően. A nyáron szerződtetett két ex-hoffenheimi igazolta, remek összhangban vannak (1:0).

A 19. minutumban aztán jött az újabb hazai gól, szintlén egy nyári szerzeménytől. Egy szöglet utáni keveredést követően Tolisso fejét találta meg a labda, aki nagyon közelről kihasználta az adódó helyzetet, majd pedig monszunszerű esőzés zúdult a pályára és Münchenre (2:0). 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 18. 221347

A kétgólos hátrányt követően aztán a Leverkusen is megérkezett a meccsbe, Volland, majd pedig Bellarabi is jelezte gólszerzési szándékát, ám a Neuert helyettesítő Ulreich letette a névjegyét, miközben Tolisso kis híján duplázott.

2. félidő: A mai napon a Bundesligában debütáló videóbíró első vizsgájával indult a második játékrész, avagy a játékvezető előbb továbbit intett, majd rövidesen a fülére szóltak és a büntetőpontra mutatott. A felvételeken jól látható volt, ahogy Aranguiz lerántja Lewandowskit, aki köszönte szépen és tizenegyesből szerezte meg idei első bajnoki gólját (3-0).

Az eredmény kezdett kínos lenni a vendégek számára, akik rákapcsoltak, a Bayern pedig leengedett. A labdát gyakorlatilag az utolsó 30 percben nyomozták a hazaiak, avagy Robbenék az is lehet, hogy tudatosan, de gyakorolhatták a kontratámadásokat. Vendég részről Brandt és Kohr is megtornáztatta Ulreicht, majd pedig a 65. percben Mehmedi lövése szépítő találattá lett (3:1).

A hajrában aztán több gól már nem született, Ulreich és Leno a helyzet magaslatán volt, amikor is Lewandowski kétszer, Robben és Brandt pedig egyszer-egyszer kísérletezett. A Bayern München így csakúgy mint a Német Kupában, a bajnokságban is győzelemmel kezdte az idényt.

A folytatásról, a hétvége további Tv-s meccseiről előzetes írásunkban olvashat bővebben!

Bundesliga, 1. forduló
Bayern München – Bayer Leverkusen 3:1 (2:0)
Helyszín: Allianz Aréna; Vezette: T. Stieler
Gólszerzők: Sule (9.), Tolisso (19.), Lewandowski (52.-büntető), ill. Mehmedi (65.)
Sárga: Vidal (63.) ill. Kohr (8.), Aranguiz (52.)
Kiállítás: – ill.

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Sule, Hummels (Rafinha 63.), Alaba – Tolisso, Rudy, T. Müller (Robben 61.), Vidal, Ribery (Coman 77.) – Lewandowski. Vezetőedző: C. Ancelotti

Leverkusen: Leno – Wendell, Bender (Dragovic 46.), Tah, Henrichs – Aranguiz (Kampl 60.), Kohr, Bailey (Brandt 46.), Mehmedi, Bellarabi, Volland. Vezetőedző: H. Herrlich

Íme a mérkőzés összefoglalója