Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a másik Alcantára is Münchenben köthet ki

2013-ban komoly meglepetést okozott, hogy az FC Barcelona fiatal középpályása, Thiago Alcantára a Bayern Münchenhez igazolt. A spanyol válogatott játékos öccse, Rafinha azonban egészen idáig hűséges maradt a katalánokhoz, ám úgy tűnik, hogy a napokban akár még az ő klubváltására is sor kerülhet.

rafinhamessi001

A testvérével ellentétben brazil válogatott Rafinhara azért lehet szüksége a bajor sztárcsapatnak, mert a hírek szerint alig egy év után elhagyja a német bajnokot a tavaly szerződtetett Renato Sanches. A 2016-os Európa-bajnokságon feltűnt portugál középpályásnak már Carlo Ancelotti is elmagyarázta, hogy nem tart igényt feltétlenül a szolgálatára, azaz ha talál magának megfelelő kérőt, nyugodtan távozhat. Állítólag Sanchesért a Liverpool, a Chelsea és a Milan jelentkezett.

A Bayernnek tehát eggyel rövidebb lesz a padja, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak, ha komoly tényezők szeretnének lenni nem csak a Bundesligában, hanem a Bajnokok Ligájában is.

Az olasz Rai Uno szerint bár Rafinha szerződése 2020-ig érvényes a Barcával, könnyen lehet, hogy egy kedvező ajánlat esetén elfogadja a müncheniek ajánlatát. A plusz csábító erőként pedig ugye már említettük, hogy 26 esztendős bátyja már négy éve szintén megtette ezt a lépést: Barcelonából Münchenbe.

Balogh József