Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gregory van der Wiel a Serie A-ban folytatja! – HIVATALOS

Új ösvényre lépett az Ajax Amszterdam és a Paris Saint-Germain korábbi szélső védője. Az előző szezont a Fenerbahce színeiben töltő Gregory van der Wiel az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Cagliari-ban folytatja pályafutását…

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 28. 141211

Gregory van der Wiel három esztendőre szóló szerződést írt alá a Cagliari csapatával – számolt be róla az együttes hivatalos weboldala. A holland szélső védő játékjogát egyébként ingyen szerezte meg az olasz klub.

Gregory van der Wiel az Ajax Amszterdam színeiben vált profi labdarúgóvá. A neves holland klub legjobbjai között 19 esztendősen mutatkozhatott be, stabil alapemberré pedig 20 évesen vált. Az Ajaxot 2012 nyarán a Paris Saint-Germain kedvéért hagyta el, ahol többé-kevésbé szintén alapembernek számított, a párizsi alakulatban négy szezont húzott le. Innen került legutóbbi csapatához, azaz a Fenerbahcéhez, ahol tehát egy évet töltött el. Gregory van der Wiel 2009-ben debütálhatott a holland válogatottban, a 2010-es világbajnokságon döntőig menetelő csapatnak meghatározó tagja volt, s leginkább a vb-n is szerzett magának komolyabb hírnevet remek teljesítménye miatt.

Németh Boldizsár