Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: a hajrában vertük Máltát

Megkezdte válogatottunk szereplését a 2019-es U21-es Európa Bajnokság selejtező sorozatában, Michael Boris csapata Gyirmóton 2-1-re verte Málta legjobbjait egy hajrában szerzett góllal.

u21

(Fotó: MTI)

Végig a 3-5-2-es felállásban kiálló magyar válogatott diktálta az iramot az első félidőben, a 16. percben pedig a vezetést is sikerült megszerezni: Szalai Attila került a bal szélen a máltai védők mögé, beadását pedig Makrai fejelte tovább a gólszerző Bíró Péterhez. Sokáig azonban nem örülhettünk a vezetésnek, három percre rá az ellenfél legveszélyesebb játékosa, a skót Rangersben és a máltai felnőttválogatottban korábban már bemutatkozó Myles Beerman ugyanis a bal szélről megindulva három magyar védő kicselezése után tekert Demjén hálójába. A magyar válogatott lendületét nem törte meg az egyenlítés, folyamatosan jöttek a hazai lehetőségek – mindkét csatárunk eltalálta a kapufát, Bíró fejjel, míg Makrai egy majdnem tökéletes távoli lövéssel. A félidő végén pedig a jobb szélen fáradhatatlanul robotoló Csernik rontott óriási ziccerben. 1-1-gyel vonultak tehát szünetre a csapatok.

A második félidőben is záporoztak a beadások mindkét oldalról, ám az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszott, vagy éppen hajszállal maradtak le támadóink a középre lőtt labdákról. Mégis a legnagyobb lehetőséget egy máltai kontra végén a vendégek támadója, Degabriele puskázta el alighanem. A 91. percben aztán megtört a jég: Zsótér beadását a második félidő jó részét már a máltai térfélen töltő középhátvéd, Lenzsér Olivér fejelte be.

A magyar válogatott ezzel nagy nehezen hazai pályán elintézte legkönnyebb csoportellenfelét, Málta pedig harmadik meccsét bukta el 2-1-re, öt napon belül pedig a másodikat hajrában beszedett góllal.

Magyarország – Málta 2-1 (1-1)

Győr-Gyirmót, Alcufer-stadion. V: Juri Fischer (észt).

Magyarország: Demjén – Lenzsér, Kecskés Á., Tóth B. – Csernik (Koszta M., 82.), Zsótér, Vida M., Szoboszlai, Szalai A. (Spandler, 78.) – Makrai (Kundrák, 64.), Bíró B. Szövetségi edző: Michael Boris

Málta: Galea – Mbong, Micallef, Borg, Zammit – Guillaumier, Vella – Nwoko, Grech, Beerman – Degabriele (Scerri, 86.). Szövetségi edző: Silvio Vella.

Gólszerző: Bíró B. (16.), Lenzsér (91.), ill. Beerman (19.)

Lasányi Csaba