Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játszhatnak-e a BL-ben a januári igazolások?

Akik bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe azt tervezik, hogy februárban is folytatják a sorozatot az egyenes kieséses szakaszban, azonban ezt megelőzően még játékosmozgások mennek végbe a csapatoknál a téli átigazolási időszakban. A kérdés az, hogy az új szerzemények bevethetőek lesznek-e?

1407681652467_lc_galleryImage_LONDON_ENGLAND_AUGUST_10_

Ezt úgy lehet a legkönnyebben szemléltetni, ha veszünk egy konkrét csapatot, történetesen a Manchester Cityt. Guardiola 21 embert nevezett a csoportkörbe, és, ha sikerrel abszolválnák a kihívásokat, akkor az egyenes kieséses szakaszban még 3 új játékost nevezhetne meg az edző.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, mivel szigorú szabályokhoz van kötve az, hogy ki léphet pályára a legrangosabb európai kupasorozatban. A West Brom kapitánya,  Jonny Evans nem fog különösebb problémát okozni, mivel csak a Premier League-ben és a kupában szerepelt, nála kimaradt a nemzetközi porond. A következő kiszemelt, akiről épphogy lecsúszott a City, Alexis Sanchez volt. Az Ágyúsok tehetségéről sem mondott le a manchesteri klub, és januárban újra próbálkoznak. Az Arsenal szerepel az Európa-ligában, azonban ez nem probléma, mivel az UEFA lehetővé teszi, hogy egy játékos két különböző klubban is pályára léphessen az európai porondon, abban az esetben, ha nem mindkettő a Bajnokok Ligájában szerepel.

Összességében az új szerzemények pályára léphetnek majd Guardiola együttesében is. A lényeg az, hogy csak olyan labdarúgó nem szerepelhet a BL-ben, aki korábbi klubjában is pályára lépett a sorozatban.

kép: dailymail

Nagy Gábor