Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ketten is hosszabbítottak a Honvédnál

Építik a jövő csapatát a Honvédnál, s a közeljövőben lejáró szerződésű játékosokkal is egyezkednek a hosszabbításról. Pénteken a klub hivatalos weboldalán jelentette be, hogy 2020 nyaráig megtoldották a két magyarosított légiós Ivan Lovric és Djordje Kamber szerződését.

Forrás: nb1.hu

Lovric (balra) 2012-ben Nikolics büntetőjét is megfogta (nb1.hu)

Ivan Lovric 2007-ben szerződött Kecskemétre, ahol a másodosztályban bajnoki címet szerzett csapat meghatározó játékosa volt. A következő évben az NB I-ben már kevesebb szerepet kapott, ezért nem okozott meglepetést, hogy elhagyta a lila-fehéreket s Bajára igazolt. Majd másfél évre elhagyta az országot, de 2011 januárjában Kispestre szerződött. 2014-ig a Honvéd oszlopos tagja volt, ahol a szurkolók hamar megszerették. Legemlékezetesebb mozdulata egy Videoton elleni meccsen történt. Igaz itt nem védőmunkájával, hanem kapusteljesítményével tűnt ki. Kemenes Szabolcsot kiállították, így az utolsó percekre (mivel kihasználták mindhárom cserelehetőségüket) ő állt a kapuba. A Vidi büntetőt rúghatott, Lovric pedig kivédte. Ez a hárítás is kellett ahhoz, hogy a Kispest 1-0-ra hozza a meccset. 2014-ben visszatért Kecskemétre, ahol egy évet játszott, de a lila-fehérek kizárása után ismét a Honvéd játékosa lett. 179 NB I-es meccsen 10 gólt szerzett eddigi magyarországi pályafutása során, s most eldőlt, hogy a következő három évben is itt játszhat. Mire szerződése lejár 35 éves lesz. A horvát focista két évvel ezelőtt a magyar állampolgárságot is megszerezte.

kamber - rangadoKamber 2015/16-ban a Honvéd házi gólkirálya lett (nso.hu)

Djordje Kamber fél évvel később igazolt Magyarországra, mint Lovric, de jóval több NB I-es meccse van, hiszen ő megszakítás nélkül az élvonalban játszott. Diósgyőrben kezdte itteni pályafutását, mely 2008 januárjában indult, s 2009 nyaráig tartott. Ekkor Zalaegerszegre szerződött, a miskolci anyagi gondok elől menekülve. Két és fél évig tartozott a ZTE keretéhez, ahonnan szintén a fizetések elmaradása s a gyenge szereplés elől menekült Győrbe. Az ETO-ban három és fél évig játszott 2012 januárjától 2015 nyaráig, s miért távozott? A Questor összeomlása után, a csapat megszűnt (újjá alakult az NB III-ban). Ekkor került Kispestre, s egyből a szurkolók kedvence lett. Eddigi két komplett idénye, s idei 7 bajnokiból összesen 71 meccsen játszott a Kispestben s 13 gólt szerzett. Első évében házi gólkirály lett, míg második szezonjában középhátvéd. Most újra a középpályán játszik, s 2020-ig hosszabbította meg ő is kontraktusát. A bosnyák-magyar (hiszen két éve ő is megkapta a magyar papírokat) focista, akkor lesz 37 éves.

Endrődi Dávid