Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang dupla, s kiütéses Dortmund-siker! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójának vasárnapi játéknapján, s egyben záró mérkőzésén a Peter Bosz által irányított Borussia Dortmund a Peter Stöger vezette Kölnt látta vendégül. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 17. 195451

1. félidő: Az összecsapás első találatára nem kellett túl sokat várni, melyet természetesen a Borussia Dortmund javára jegyezhettünk fel. A 2. minutumban Yarmolenko beadását követően Philipp csúsztatta a labdát a kapuba. A 17. percben Aubameyang előtt adódott esély arra, hogy növelje csapata előnyét, a gaboni támadó kísérletét azonban a Köln portás, Horn bravúrral védeni tudta. Úgy tűnt, hogy Peter Bosz legénysége nem tud több gólt berámolni az első játékrész folyamán, ám a 45+1. minutumban jött Sokratis, s megduplázta csapata előnyét. 

2. félidő: A fordulást követően aztán megnyitotta azokat a bizonyos gólcsapokat a Borussia Dortmund. Az 59. percben a játékvezető büntetőt ítélt a hazai gárda javára, miután a Philipp irányába érkező Yarmolenko féle beadásba kézzel ért bele az egyik kölni védő. A tizenegyest a csapat gólfelelőse, Aubameyang értékesítette. Mindössze egy minutum elteltével ismét a gaboni csatár villant, Aubameyang a 60. percben Piszczek átadását követően vette be az ellenfél hálóját. A mérkőzés utolsó találatát pedig az a játékos szerezte, aki egyben az elsőt is, a 69. minutumban Dahoud passza után volt eredményes Philipp

Borussia Dortmund – Köln 5-0 (2-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund; Vezette: Patrick Ittrich
Gólszerzők:
Philipp(2., 69.), Sokratis(45+1.), Aubameyang(59., büntető, 60.) ill. –
Sárga lapok: – ill.
Lehmann(39.), Klunter(59.), Cordoba(63.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Zagadou – Castro, Sahin(Weigl 66.), Dahoud – Yarmolenko(Pulisic 66.), Aubameyang(Isak 85.), Philipp. Vezetőedző: Peter Bosz. 

Köln: T. Horn – Klunter, Mere, Heintz, J. Horn – Riise, Lehmann, Hoger(Jojic 64.), Bittencourt(Zoller 56.) – Cordoba, Osako(Sörensen 64.). Vezetőedző: Peter Stöger.

A Bundesliga állása 4 forduló után:
Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 17. 195910
A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!