Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Varga félelmei

Kirobbanó formában játszik Varga Roland. A Ferencváros szélsője az eddigi kilenc bajnokin tíz gólt szerzett, s nagy érdemei vannak abban, hogy a zöld-fehérek már a tabella második helyéig masíroztak. Tavaly ilyenkor viszont óriási kálváriája volt, előbb balesetet szenvedett, majd megsérült. A Blikk című napilapnak ezzel kapcsolatban nyilatkozott, ahol elmondta, félt attól, hogy a Fradiban már többször nem léphet pályára.

vargaA Honvédnak kétszer köszönt be. (fradi.hu)

Tavaly januárban, ittasan okozott balesetet Varga Roland. Az autóban rajta kívül Busai Attila ült, s a középpályás már távozott is a Fraditól, hiszen idén januártól már a DVTK játékosának számít. Ez a baleset anno lelkileg, míg a tavaly októberben szerzett sérülése fizikailag viselte meg. Idén tavasszal már egyre jobb formát mutatott, a nyári nemzetközi kupameccseken is lődözte a gólokat, de az őszi bajnoki teljesítménye igazán figyelemfelkeltő.

– Nem tagadom, nagyon megviseltek akkor a történtek, a baleset után sok minden megfordult a fejemben, még az is, hogy véget érhet a pályafutásom a Fradiban – ismerte el Varga Roland a Blikknek. – Azután jött egy súlyos sérülés, amitől nagyon megijedtem, hogy nem futballozhatok többé, szerencsére nem így történt. Sok mindent átértékeltem magamban, s a csapattársaimnak is köszönettel tartozom, mindenben számíthattam rájuk, igazi közösség vagyunk.

– Mindenki követ el hibákat, velem is ez történt! Szerintem a legfontosabb, hogy ezekből tanuljunk, nekem pedig úgy érzem, sikerült. Sok mindent átértékeltem magamban, ebben a segítségemre volt természetgyógyász barátom, akivel rendszeresen megbeszéljük az élet dolgait, neki is köszönhető, hogy túltettem magam a nehezén – tette hozzá Varga Roland. – Már nem gondolok és izgulok túl egy-egy szituációt a pályán, a feladatomra koncentrálok. A Fradival mindig minden meccsen nyerni akarunk, ezért dolgozom én is. Persze a válogatottban is szeretném állandósítani a helyem.

Endrődi Dávid