Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább csúszik a kispesti stadionépítés

Ígéret van, tervek vannak, pénz azonban nincs. Röviden így lehetne összefoglalni a Bozsik stadion felújításával kapcsolatos legfrissebb információkat.

bozsik603

Egyszer csak elkészül a Honvéd arénája. – fotó: honvedfc.hu

Jelentős csúszásban van az eredetileg 2019-re ígért Honvéd-stadion építése, ennek több összetevője is van. Elsősorban a pénz miatt halasztódik az új Bozsik stadion felépítése, lévén a Nemzeti Sportközpontok által kiírt pályázatra két ajánlat érkezett, ám az NSK érvénytelennek ítélte a pályázatot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelentek szerint a Penta Industry Kft, valamint a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-West Hungária Bau Kft kettős a tervezett 4,98 milliárd forintos ár feletti pályázatot adott be. Mindezt a Magyar Nemzet hozta le.

Az mfor.hu-n található írás többek között kiemeli, a rendelkezésre álló források összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez. „Mindez azt jelenti, hogy a meglévő 4,98 milliárd forint (+5 százalék tartalékkeret, vagyis összesen 5,2 milliárd) kevés volt ahhoz, amit kitaláltak a Bozsiknak. Itt lehet tippelni, hogy vajon mennyi plusz pénzt fog kapni a stadion az államtól? Persze kérdés az is, hogy az ajánlattevők mennyivel “árazták túl” a projektet és az eljárás következő, tárgyalásos szakaszában mennyit sikerül majd lealkudni.” – olvasható a Menedzsment Fórum oldalán.

Ez azt is jelenti, hogy vagy az igényeket adják alább, vagy az állam különít el pluszforrást a stadionra. „A stadion maga egyébként 8200 néző befogadására alkalmas, “vandálbiztos ülőhelyekkel” rendelkező, UEFA 4. kategóriájú létesítményben a döntők kivételével bármilyen Bajnokok Ligája- és Európa-Liga-mérkőzésnek otthont adhat – írta korábbi megkeresésünkre az NSK. A háromszintes létesítményben helyet kap többek között a sajtó részére kialakítandó mixed-zone, egy média-konferencia központ, doppingvizsgáló, sky-boxok, a második emeleten 400 négyzetméteres rendezvénytér, több mint ezer fő befogadására alkalmas családi lelátó is helyet kap a stadionban.” – szolgált pontos részletekkel a létesítmény paramétereiről az mfor.hu.

Egyébiránt az NSK ötödik alkalommal módosította a pályázati kiírást, melynek első határideje folyó év február 6-a volt, a legutolsó pedig július 12-ig várták a beérkező pályázatokat. Ez utóbbi lett most érvénytelennek minősítve. Alighanem a jövőben újabb ajánlattételi lehetőséget írnak ki a Bozsik stadion felújítására.

~GS~