Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetések Storck keretében

Huszonnégy tagú kerettel készül a magyar válogatott az októberi vb-selejtezőkre, kisebb meglepetések akadnak a névsorban.

640_2-5-akcio-_1003_KO

Véglegessé vált, ki az a tizenkét labdarúgó, aki itthonról csatlakozik Bernd Storck válogatottjához, és a tizenkét már megnevezett légióshoz. Az nem meglepetés, hogy a Ferencvárost hátán cipelő Varga Roland újfent lehetőséget kap, az már inkább, hogy Ugrai Roland az U21-es válogatott után a felnőtteknél is számításba került. A Diósgyőr játékosa első ízben készülhet tétmérkőzésre a nemzeti együttesben, bár korábban az összetartásokra kapott meghívót.

A támadósor összetétele okozhat fejtörést a kapitánynak, hiszen különböző okok miatt a légiósokra nem számíthat. Szalai Ádám és Futács Márkó sérüléssel bajlódik, Nikolics Nemanja ezúttal is inkább klubjára fókuszál, más választási lehetőség nincs, így három honi bajnokin edződő labdarúgó kapott behívót. A középpályáról és a védelemből emellett egy-egy kulcsember hiányozni fog Svájc ellen, merthogy Dzsudzsák Balázs és Fiola Attila sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára Bázelben.

A mieink október 7-én, szombaton Svájcban, majd 10-én idehaza játszanak kvalifikációs mérkőzést.

„Vasárnap napközben érkezik meg Telkibe a kerettagok többsége, hétfőn és kedden Telkiben zajlik a felkészülés – fogalmazott a kapitány. – Szerda délután utazunk el Bázelbe, ahol szombat este lépünk pályára Svájc ellen. Vasárnap repülünk vissza Magyarországra, hiszen kedd este a Groupama Arénában vár ránk a selejtezősorozat utolsó mérkőzése Feröer ellen.”

A mieink kerete:

Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton), Megyeri Balázs (Greuther Fürth) – kapusok

Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva), Lang Ádám (Dijon) – védők

Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda), Elek Ákos (Kajrat), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás AFC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest), Pátkai Máté (Videoton), Sallai Roland (APOEL), Stieber Zoltán (D. C. United), Varga Roland (Ferencváros) – középpályások

Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Honvéd), Ugrai Roland (Diósgyőr) – támadók

A vb-selejtezők programja:

október 7., szombat
18.00 Feröer – Lettország
20.45 Svájc – Magyarország
20.45 Andorra – Portugália

október 10., kedd
20.45 Magyarország – Feröer
20.45 Lettország – Andorra
20.45 Portugália – Svájc

A csoport állása:

vb-sel-tab

~GS~