Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre biztosabb ki lesz Ancelotti utódja a bajoroknál(?) – sajtóhír

A német sajtóban már szinte tényként kezelik, hogy ki veszi át a Bayernnél a hétközi PSG ellen elvesztett BL-meccs (3-0) után Carlo Ancelotti helyet a müncheni csapat élén. Mindesetre annyira már biztos, hogy a végső, hivatalos döntésre hamarosan sor kerülhet.

Carlo+Ancelotti+SV+Werder+Bremen+v+FC+Bayern+-lSCoz4ng76lAncelotti munkáját megköszönték a Bayernnél, de hamar érkezhet az olasz tréner utódja a Bundesliga címvédőjehez (forrás: zimbio.com)

Már arról mi is írtunk, hogy kik kerültek képbe a Bayern edzői pozíciójának jelöltjei kapcsán a PSG ellen 3-0-ra elvesztett BL-meccs után, ugyanis a bajor klub menesztette a csapat éléről az olasz Carlo Ancelottit.

A német Sportbuzzer portál már biztosra veszi, hogy ki lesz a klub új edzője. A sajtóhírek a legutóbb a Borussia Dortmundnál tevékenykedő Thomas Tuchelt hozzák ki győztesen a versenyből. Tuchel mindenképp a pozícióra nagy eséllyel pályázó trénerek között van, ami pedig még mellette szól a szakmai tudása mellett az az, hogy Münchenben is van lakása a német edzőnek. A Sportbuzzer azt is tudni véli, hogy megtörténtek az első beszélgetések a bajorok vezetői és Tuchel között, a végső döntést pedig a Bayernnél jövő hét végére szeretnék meghozni, ugyanakkor nem akarják elsietni a dolgot, mindezt a klub elnöke, Ulli Hoeness mondta. Annyi biztos, a Bayern nem cáfolta az értesüléseket, de nem is erősítette meg, de annak szót adtak a klub részéről, hogy az döntő tényező lesz az új tréner kiválasztásánál, hogy beszéljen németül. A bajorok korábbi edzői, vagyis Ancelotti, valamint Guardiola nem felelne meg ennek a kitételnek.

Annyi viszont most is biztos, hogy a holnapi, Hertha BSC elleni Bundesliga bajnokin a klub játékoslegendája, a 40 esztendős Willy Sagnol ül majd a Bayern kispadján.

A német sajtó ugyanakkor úgy véli, ha Tuchelre esik a végleges választás a Bayernnél, akkor a német szakember már az október 14-i Freiburg elleni bajnokin már el is foglalhatja a müncheni gigász kispadját.

Nagy Dávid