Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összerázódó élmezőny – előzetes

Igen kiélezett az NB I, amely a harmadához ér. Az élmezőnyben négyen vannak öt ponton belül, mindemellett a Diósgyőr is nagyot léphet előre.

????????????????????????????????????????????

A Bozsik stadionban is veszélyben lesz mindkét kapu. – fotó: nepszava.hu

Első ránézésre a Ferencváros dolga lehet a legkönnyebb, lévén a sorozatban három győzelemnél járó zöld-fehérek a sereghajtóhoz látogatnak, ámde nem szabad lebecsülni a Balmazújvárost. A bajnokság legjobb formában lévő együttese, a Debrecen Újpesten vizitál, míg a címvédő Honvéd a Vasassal játszik rangadót.

Tovább sűrűsödhet az élmezőny szombaton, sőt a hátsó régióban tanyázó együttesek is javíthatnak pozíciójukon, ha számukra kedvező eredmények születnek. Igaz ez a Haladás, Mezőkövesd, Balmazújváros trióra. Az mindenképpen változást hozhat, hogy a vasiak és a matyóföldiek éppen egymás ellen lépnek pályára. Az edzőváltás után eleinte nem látszott nagy változás Szombathelyen, ám az Újpest elleni siker nagy lökést adhat Pacsi Bálint legénységének, míg a Kövesd az utóbbi öt fordulóban egyetlen árva pontot tudott szerezni, minek köszönhetően erősen ingataggá vált a kispad Radványi Miklós alatt, és ez a forma alighanem a Balmazújváros malmára hajthatja a vizet. Persze, érdemes tekintettel lenni arra, hogy nem valószínű a Ferencváros elleni siker, mindenesetre Horváth Ferenc okozott már kellemetlen perceket korábbi együtteseinek. Példának okáért a nyitó körben a Videoton elleni szezonnyitót érdemes citálni (1-1). Azt is illik megjegyezni, a Fradi lőtte a legtöbb gólt a mostani évadban, s a második legkevesebbet kapta, valamint van egy pazar formában futballozó Varga Rolandja, aki tíz meccsen 11 találatnál jár, s ezt gyarapíthatja Balmazújvárosban is. Aligha kétséges, hogy a szezon elején beinduló szélső – ha lesznek is kisebb hullámvölgyei – húsz gól körül termel idén. A Balmaz talán a hazai pálya előnyében, valamint az egységességében bízhat a fővárosiak ellen.

Nem lesz egyszerű dolga a listavezető Videotonnak, amely győzelmi kényszerben lép pályára a Diósgyőr ellen, mert bár hosszú a szezon, újabb botlás az első helyükbe kerülhet. Marko Nikolic együttese kissé megtorpant az utóbbi két fordulóban – mindössze egy pontot szereztek a fehérváriak. A mindig veszélyes DVTK talán most került a legközelebb ahhoz, hogy megfogja két alapembere nélkül felálló fehérváriakat s megközelítse a dobogós helyeket. Az viszont nem a miskolciak mellett szól, hogy utóbbi három bajnokijukat is elveszítették, így az egyik legrosszabb formát mutathatják fel.

Az utóbbi években rangadóvá nőtte ki magát a Debrecen és az Újpest párharca. Ezúttal a cívisvárosiak utaznak a fővárosba, és hol van már a szezon eleje, amikor bukdácsoltak a piros-fehérek? Hibátlan utolsó öt meccs után következik a IV. kerületi túra, ahol ismét csak esélyesként lép fel Herczeg András csapata, lévén a lilák nincsenek túl jó formában, viszont a Mezőkövesd legyőzése önbizalmat adhat a Vignjevic-brigádnak, amivel jó eséllyel szállhat harcba a Debrecen ellen.

Sorozatot épít-e a Paks? Ez a kérdés foglalkoztatja a szurkolókat leginkább Tolna megyében a Puskás AFC elleni bajnoki előtt. Csertői Aurél tanítványai utóbbi két meccsüket megnyerték, míg a felcsútiak egy négymeccses sikersorozatot zártak le Debrecenben vereséget szenvedve. Ez minden bizonnyal megtépázhatta a szombati házigazda önbizalmát, de biztosan nem annyira, hogy újabb pofonba szaladjanak bele.

Zárásként a forduló rangadóját Kispesten rendezik. A Vasas látogat a Bozsik stadionba, ahol az elmúlt három meccsükön nem termett babér a piros-kékek számára. Legutóbb 2015 szeptemberében tudott Kispesten nyerni Michael Oenning legénysége, azóta két vereség és egy döntetlen a mérlege. Viszont előny lehet, hogy hazai pályán az utolsó két meccsét elveszítette a Honvéd, míg a Vasas idegenben már három meccs óta pontot sem tudott szerezni. Szóval izgalmas hétvége elé nézünk.

A program:
szeptember 30., szombat
18.00 Diósgyőr – Videoton – stream: m4sport.hu
Debrecen, vezeti: Farkas Ádám

18.00 Újpest – Debrecen – stream: m4sport.hu
Szusza stadion, vezeti: Karakó Ferenc

18.00 Puskás Akadémia – Paks – stream: m4sport.hu
Pancho Aréna, vezeti: Szőts Gergely

18.00 Haladás – Mezőkövesd – stream: m4sport.hu
Sopron, vezeti: Szabó Zsolt

18.00 Balmazújváros – Ferencváros – tv.: M4 Sport
Balmazújváros, vezeti: Iványi Zoltán

20.30 Honvéd – Vasas – tv.: M4 Sport
Bozsik stadion, vezeti: Kassai Viktor

A bajnokság állása:

nb1tab

~GS~