Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrány a spanyolok edzésén! – Főszerepben Gerard Pique

Hétfő este botrányba fulladt, 23 percnyi átmozgatást követően félbeszakadt a spanyol labdarúgó-válogatott nyílt edzése. A középpontban Gerard Pique volt, a feldühödött szurkolók ugyanis betalálták az FC Barcelona sztárját, nem nézve a többi játékost. 

4221396001_5595883706001_5595879171001-vs

Mint ismeretes az FC Barcelona vasárnap délután zárt kapus mérkőzést vívott a bajnokságban. Ennek történelmi oka volt, hiszen Katalóniában függetlenségi referendumot hirdettek, melyet Spanyolország megvétózott. A szavazópolgárok és a spanyol rendőri erők egész napos viaskodásának közel 1000 sérültje lett. Brutális rendőri túlkapásoknak lehettünk a szemtanúi, előkerültek a tömegoszlató fegyverek, gumibotok, füst és még a gumilövedékek is.

A népszavazás sikeressége mellett kampányolt több korábbi FC Barcelona legenda, köztük Xavi, vagy éppen Puyol, a frontvonalra pedig Gerard Pique lépett elő. A válogatott védő, aki nyíltan katalánnak titulálta magát, tőle nem szokatlan módon a social média felületeit használta fel, állást foglalt, posztolt a szavazásáról, a bajnoki meccs utáni sajtótájékoztatón pedig részletekbe menő, politikai irányultságú interjút adott. – bővebben ITT! 

Pique egyik tweetje után a Real Madrid középső védője, Pique válogatott béli védőpárja Sergio Ramos is megszólalt. A góljairól és a piros lapjairól egyaránt híres labdarúgónak végül igaza lett, mindez komoly kihatással lett a spanyol válogatottra, és komoly kihatással lehet a soros vb-selejtezős párharcokra egyaránt.

Mindezek után, a Spanyol Labdarúgó Szövetség képes volt megtartani hétfőn egy nyílt edzést, mely végül botrányba fulladt, és 23 percet követően véget ért, miután a szurkolók nem hagyták abba Pique, és az FC Barcelona szidalmazását.

Feltesszük a kérdést: Mit vártak ettől a nyílt edzéstől? Szándékos és nyílt provokációként hagyták végigmenni az események sorát? A válogatottat, a játékosok mentális épségét használták fel a politikai csörték folytatásához!? Nem lett volna egyszerűbb szimplán zárt kapus edzést levezényelni?

A lelátón a következő feliratú előre legyártott transzparensek “díszelegtek” 

„Piqué, te visszataszító”

„Piqué, takarodj!”

A lelátón az egyik spanyol vezérszurkoló a következő szónoklattal állt elő 

„Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie.”

Íme a nézőtéri hangulat és a játékosok levonulása