Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amikor Leonardo Bonucci még az Inter sikeréért küzdött

Vasárnap este kerül sor az idény első milánói derbijére. A 98 éve tartó rivalizálás ellenére meglehetősen hosszú azon játékosok listája, akik mindkét csapatban megfordultak, élen a milánói stadion névadójával, Giuseppe Meazzával (és akkor még nem említettük például Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimovic, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf vagy Ronaldo nevét).

gazzetta

Balotelli (álló sor, balról a harmadik) és Bonucci (álló sor, balról az ötödik) (forrás: gazzetta.it)

A legújabb név a sorban pedig a Milan által nyáron szerződtetett, majd azonnal csapatkapitánnyá választott Leonardo Bonuccié. Talán vannak, akik nem tudják, hogy a klasszis védő pályafuása elején 2 szezont eltöltött Milánó kék-fekete felében is (a játékjoga ezen felül még 2 évig volt az Interé). Már a csapathoz kerülésének részletei sem akármilyenek, hiszen az Inter egy Abu Dhabiban rendezendő utánpótlás tornára vett kölcsön egy kapust, aki történetesen Bonucci unokatestvére volt. A Viterbese (a játékos akkori klubja) vezetői pedig meggyőzték az Inter illetékeseit, hogy a hálóőr mellet vigyék magukkal a néhány napos túrára a fiatal védőt is.

Így indult tehát 2005-ben Bonucci milánói karrierje, ami alatt az első csapatban mindössze egy Serie A és három Olasz Kupa mérkőzésen lépett pályára, debütálása Roberto Mancini nevéhez köthető.

Ennél sikeresebb volt az Inter utánpótlás csapatában eltöltött időszaka, hiszen egy Olasz Kupa-győzelem és egy bajnoki cím a mérleg (a bajnoki címet érő gólt egy bizonyos – és szintén mindkét csapatban megforduló – Mario Balotelli szerezte).

Bonucci további pályafutása már alighanem mindenki számára ismert, a Juventust hét sikeres szezon után a nyáron elhagyó játékost szinte megváltóként fogadták az újjáépülő Milannál. A nagyszerű szezonkezdetet kicsit döcögősebb folytatás követte, a kritikák pedig Bonuccit sem kímélték, akiben alighanem duplán ég a bizonyítási vágy a róla annak idején talán túl könnyen lemondó Inter ellen. Itt tartunk tehát most, minden más pedig kiderül vasárnap este 20:45-től!

(zp)