Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: kötelezők várnak az éllovasokra – előzetes

Még alig ocsúdtunk fel a válogatott szünet “élményeiből”, máris itt az NB1 újabb fordulója. A 12. játéknap közetkezik, mely során az élcsapatokra kötelező házi feladatok várnak.

plfafradi

(Fotó: pfla.hu)

Az éllovas Videoton a sereghajtó Balmazújváros otthonában lép pályára szombaton – ahol például a Fradi legutóbb alaposan megszenvedett, és csak kétgólos hátrányból tudott fordítani. Arról nem is beszélve, hogy az első fordulóban a Vidit is meg tudták lepni Arabuliék, így a korábban a székesfehérváriak kispadján is ülő Horváth Ferenc valami hasonlót vár ma is csapatától. ” A jól játszó, erős Vidi ellen nincs könnyű mérkőzés, ettől függetlenül nem feltartott kezekkel állunk oda. Minden pontra szükségünk van, hazai pályán leszünk, bízok a jó játekban és a győzelemben. Az első fordulóban sikerült elcsennünk tőlük egy pontot, az akkori játékképpel most is elégedett lennék” – nyilatkozta a hazaiak trénere, aki 2015 októbere és 2016 áprilisa közt 27 meccsen irányította a Videoton.

A Videotonnal jelenleg pontazonosságban álló Fradi Felcsútra látogat, ahol legutóbb a szezon elején nekik is csak ikszre futotta erejükből. Most azonban ahogy Thomas Doll elmondta, teljesen más Fradiról beszélhetünk: A csapat megtalálta a hitét az elmúlt hónapban. Egymás után nyertük a meccseket, ráadásul több találkozón hátrányból voltunk képesek felállni, és három pontot szerezni. Ezen az úton kell menni tovább.” A Puskás négy zsinóban aratott siker után megtorpanni látszik, legutóbb a Pakstól kaptak ki hazai pályán, így a zöldek mindenképpen esélyesként léphetnek pályára Pintér Attila csapata ellen. 

Érdekesnek ígérkezik a Vasas diósgyőri vendégjátéka (Debrecenben), a hazaiak négy vereség után fogadják a Honvéd ellen legutóbb négyet rúgó Vasast.  vendégek német vezetőedzője agresszív ellenfélre számít. A Diósgyőr most nyomás alatt van, mivel az utóbbi mérkőzések nem úgy sikerültek nekik, ahogy szerették volna. Így nem tehetik meg a találkozón azt, hogy kivárjanak. Várhatóan ugyanazzal a megoldással fognak élni, mint az első fordulóban tették ellenünk, és a kezdetektől nagy nyomást akarnak majd ránk helyezni.  -nyilatkozta Michael Oenning. Bódog Tamás pedig abban bízik elmondása szerint, hogy mióta ő a diósgyőri vezetőedző, kettőből két alkalommal verték az angyalföldieket.

Ami a forduló többi párharcát illeti, a kispestiek Szombathelyen próbálnak majd javítani, a Debrecen három pontért utazik Mezőkövesdre, míg a Paks igazi ki-ki mérkőzést vívhat Újpesten.

A menetrend:

október 14., szombat 
15.30 Haladás – Honvéd (stream: m4sport.hu)
Sopron, vezeti: Andó-Szabó Sándor

15.30 Balmazújváros – Videoton  (stream: m4sport.hu)
Balmazújváros, vezeti: Erdős József

15.30 Újpest FC – Paks  (stream: m4sport.hu)
Szusza stadion, vezeti: Farkas Ádám

15.30 Mezőkövesd – Debrecen  (stream: m4sport.hu)
Mezőkövesd, vezeti: Vad II. István

15.30 Diósgyőr – Vasas (tv: M4 Sport)
Nagyerdei stadion, vezeti: Pintér Csaba

19.30 Puskás AFC – Ferencváros (tv: M4 Sport)
Pancho Aréna, vezeti: Bognár Tamás

A bajnokság állása: 

tabella11
Lasányi Csaba