Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: a Vidi kiütéses győzelemmel maradt az élen

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság immár 15. fordulójához ért. Ma délután az éllovas Videoton vendége az utolsó helyezett Mezőkövesd volt. A székesfehérvári klub simán átgázolt a bajnoki tabella utolsó helyezettjén!

102092A Vidi könnyen emelkedett a Mezőkövesd fölé (forrás: vidi.hu)

Az NBI 15. fordulóját bonyolítják le ma, az éllovas Videoton pedig már lejátszotta bajnokiját, melynek során a székesfehérvári klub ellenfele az utolsó helyet elfoglaló Mezőkövesd volt.

A találkozó első komolyabb lehetőségéből gól született, és elég hamar, már a 7. percben előnybe került a Videoton! Ekkor Lazovic szabadrúgásból ráküldött lökete akadt be (1-0)! A 16. minutumban már kettővel ment a Vidi, hiszen egy szép összjáték végén Henty vette be Tujvel kapuját, és igencsak úgy tűnt, a fehérváriaknak ez a győzelem zsebben van (2-0)! Futószalagon jöttek a hazai találatok, s a Lazovic labdáját Scepovic sodorta be közelről a kapuba a 36. percben (3-0)! Az első félidőben ezzel lényegében mindent eldöntött a Videoton.

A folytatásban kis híján szépített a vendég együttes, ám a Tóth Bence által beívelt labda Novák Csanád erős fejese után kevéssel kerülte el a Videoton kapuját. Ám nemhogy a szépítés nem jött össze, de újabb gólt kapott a Mezőkövesd! A 66. percben egy vendég támadást követően indult a hazai kontra, melynek végén Scepovic passzát könnyedén vágta a kapuba az ezzel duplázó Lazovic (4-0)! Ezzel a találattal alakult ki a végeredmény, a végén ugyan még Pátkai kihagyott egy ziccert, és jött előre a Vidi, de találat már nem esett.

Újabb sikerének köszönhetően maradt az élen a Videoton, de a Fradi is ugyanúgy 32 ponttal áll. A Vidi mai sikerével a klub már 4 meccs óta veretlen, míg a Mezőkövesd immár 6 találkozó óta nyeretlen.

NBI, 15. forduló
Videoton – Mezőkövesd • 4-0 (3-0)
Helyszín: Pancho Aréna, Felcsút
Gólszerzők: Lazovic (7., 66.), Henty (16.), Scepovic (36.), ill.

Nagy Dávid