Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Csatárgólok nélkül, de hengerelt a Real Madrid – videóval!

A La Liga 11. fordulójában kötelező volt a három pont megszerzése a Real Madridnak, amely a Las Palmast fogadta a Bernabeuban.

Kép: AS

Kép: AS

A világ sportsajtója most épp a Real Madrid hullámvölgyétől hangos. A BL címvédője most épp nehézségekkel küszködik, Zidane mester munkáját pedig további fontos hiányzók hátráltatták: Bale, Carvajal, Kovacic és Navas már egy ideje nem bevethető, hozzájuk csatlakozott most Varane is, valamint Achraf Hakimi sem volt a keretben. A védelemben tehát nem maradt túl sok opció, így végül Nacho kezdett jobbszélsőként, Ramos mellett középen pedig a fiatal tehetség, Jesus Vallejo kapott leehetőséget. Utóbbi szintén sokat volt sérült a szezon elején, így most kapott az alkalmon és próbált bizonyítani.

Az első percek elég álmoskásan teltek a Bernabeuban. Nagyon nehezen pörgött fel a Real Madrid, sokáig elmaradtak labdabirtoklás terén a Las Palmastól, ami jól mutatja, mennyire nem domináltak az elején. A sárgák aztán óvatosabbak lettek és visszaálltak, a labda pedig átkerült a Realhoz – jöhetett a türelemjáték. A madridiak idén nem feltétlenül nyújtanak gyengébb teljesítményt, mint tavaly (sőt!), van viszont egy mutató, amiben óriási az elmaradás: a szerzett gólok számában finoman szólva nem áll jól Zidane csapata. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ezúttal sem mentek simán a dolgok ott elöl.

Szokás szerint CR és Benzema várták a labdákat középen, őket Isco és Asensio támogatták a két szélről, illetve Kroos és Casemiro dolgozott középen, hogy működjön a gépezet. A helyzetek kialakításával komoly gondok adódtak. Ez egyfelől a Las Palmas védekezésének volt köszönhető – a kanárik 5 védővel álltak fel -, másfelől viszont elég egysíkú és kiszámítható volt a Real támadójátéka. Ezzel együtt már fél óra elteltével meglehetett volna nekik az előny, ám nem tudtak élni a lehetőségükkel: Benzema találta magát ordító ziccerben, ám a francia csatár nem volt elég gyors és a védő még épp idejében lépett közbe, megzavarva a lövésben. A sok kritikát kapó Benzema helyzetét ez finoman szólva nem könnyítette meg a klubnál.

Kép: AS.

Kép: AS.

Cristiano Ronaldo volt a lelke a támadó gépezetnek. A portugál támadó nagyon akart ezen az estén, folyamatosan gólratörően játszott. Hiába azonban Ronaldo agilitása, ő sem jutott messzebb Benzemánál. Belebombázott néhány szabadrúgást a sorfalba, párszor leintették lesen, de még Raul kapus védőstatisztikáit is volt ideje följavítani az első játékrészben. Elég nehezen tudták őt kiszolgálni Iscóék, akik a széleken elég nehezen boldogultak a Las Palmas védőivel. Ám ami nem működik akcióból, az majd összejön pontrúgásból: a 41. percben egy szöglet után Casemiro volt eredményes – ez volt a Real Madrid idei első fejes gólja.

Az előny tehát megvolt, innentől már csak be kellett fejezni a dolgot a Las Palmas ellen és ez nem tűnt egy lehetetlen feladatnak. A sárga mezesek a második félidőben sem adták fel a biztos védekezésüket és továbbra is kivártak. A Real így többé kevésbé zavartalanul építkezhetett és elkezdhették hajszolni a második gólt. Erőfeszítéseik az 56. percben értek célt: ismét egy pontrúgás volt a kulcs, ami után Raul kapus kiütötte a labdát, a kipattanót pedig Asensio elemi erővel bombázta a felső sarokba. Ez már nem az első egészen kivételes találata a spanyol csodagyereknek, aki még ha képes is eltűnni egy-két meccsre, olykor azért jelzi: ilyen képességekkel nem sok ember rendelkezik, rajta kívül.

A három pont sorsa gyakorlatilag már ekkor eldőlt, a végeredmény azonban nem volt végleges. A Real továbbra is kézben tartotta a dolgokat és szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy ők a jobbak. A saját tempójukat diktálták, a Las Palmas pedig teljesen elengedte ezt az estét. Isco aztán a 74. percben betalált és ezzel minden eldőlt. Asensio és Isco amúgy 4-4 góllal vezetik a házi góllövőlistát – ki gondolta volna, hogy 11 meccset követően a legtöbb gólt jegyző realos csak 4-nél tart majd?

A végére még arra is maradt lehetősége Zidane-nak, hogy alapembereit pihentesse: beállt Marcos Llorente, Ceballos és Lucas Vazquez is, ám egyéb említésre méltó dolog már nem történt. A Real Madrid idei 7. győzelmét szerezte meg és jelenleg a tabella 3. helyét foglalják el – csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a szintén 23 poontos Atletico Madridot. Lemaradásuk az éllovas Barcelona mögött 8 pont. A Las Palmas helyzete már nem ennyire szívderítő: újabb vereségükkel továbbra is csak 6 pontjuk van, amivel az utolsó előtti, kieső helyen állnak.

Real Madrid – Las Palmas 3-0
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid); Vezette: Sanchez
Gólszerzők: Casemiro (41.), Asensio (56.), Isco (74.)
Sárga lap: Isco, Kroos, ill. Ximo Navarro
Kiállítás:

Real Madrid: Casilla – Marcelo, Sergio Ramos, Vallejo, Nacho – Isco, Kroos (Ceballos), Casemiro (Marcos Llorente), Asensio – Benzema (Lucas Vazquez), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane.

Las Palmas: Raul – Dani Castellano, Bigas, Lemos, Ximo Navarro, Michel – Aquilani (Hernan), Javi Castellano, Vicente Gomez (Remy) – Vitolo, Calleri. Vezetőedző: Paco Ayestaran.

http://www.dailymotion.com/video/x67te8a

A 11. forduló korábbi eredményei:

Betis – Getafe 2-2
Valencia – Leganes 3-0
Deportivo La Coruna – Atletico Madrid 0-1
Alaves – Espanyol 1-0
Barcelona – Sevilla 2-1
Levante – Girona 1-2
Celta Vigo – Athletic Bilbao 3-1
Real Sociedad – Eibar 3-1
Villarreal – Malaga 2-0

A bajnokság állása:

Képernyőfelvétel (309)

A góllövőlista állása:

Képernyőfelvétel (310)

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!

Baranyai Balázs