Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: döntés született Neymarról!

Komoly csalódásként élhették meg a Paris Saint-Germain szurkolói, hogy kedvenc csapatuk az előző hétvégén nem futhatott ki a pályára a nyáron 222 millió euróért vásárolt Neymarral. Pedig a brazil sztár már letöltötte egymeccses eltiltását.

neymar001

Igaz, a PSG végül a combsérülést szenvedő Neymar nélkül is könnyedén legyűrte az Angers-t, és magabiztosan vezeti a francia bajnokság tabelláját. Természetesen ekkor mindenki arra számított, hogy nem csak a párizsiak vezetőedzője, Unai Emery nem számolhat a korábbi Barca-játékossal, hanem a brazil válogatott sem.

Azonban az aranymezesek szurkolói örülhetnek, ugyanis a hírek szerint Neymar engedélyt kapott a válogatott főorvosától, Rodrigo Lasmartól a játékra. Azonban állítólag a dél-amerikai gárda másik ásza, Philippe Coutinho (Liverpool) nem lehet ott a pályán, a japánok elleni pénteki felkészülési mérkőzésen.

Egy kis statisztikai érdekesség: Brazília és Japán válogatottja viszonylag gyakran találkozik. Az elmúlt öt esztendő során három alkalommal csaptak össze, amely kivétel nélkül brazil sikert hozott. Sőt, az ötszörös világbajnok a három meccset 11-0-s gólkülönbséggel abszolválta.

Balogh József