Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lazio sztárja visszavágyik a portugál válogatottba

Ősszel a lehető legrosszabbkor szenvedett sérülést Luis Nani. Az olasz Lazio szélsője így ugyanis a Feröer, majd a magyarok elleni világbajnoki selejtezőkről. Ezt követően azonban hiába épült fel…

nani001

Ugyan korai lenne azt mondani, hogy a jövő héten már 31 születésnapját ünneplő Nani kiszorult a portugál nemzeti csapatból, nagyon is árulkodóak a jelek. Fernando Santos kapitány sem a vb-kvalifikáció véghajrájára, sem a napokban esedékes barátságos meccsekre nem hívta be a korábbi Manchester United játékost.

Nani utoljára az oroszországi Konföderációs-kupa bronzmeccsén játszott, méghozzá csapatkapitányként. Ott végül győzedelmeskedtek a luzitánok a mexikóiak ellen egy izzadságszagú hosszabbításban, bár Cristiano Ronaldo egyik legjobb haverja csak 70. percet kapott azon a találkozón.

A manapság az egészen jól szereplő Lazioban Nani az egyik kulcsember, így a La Gazette dello Sportnak adott nyilatkozata alapján nem véletlen, hogy bízik a jövő évi vb-szereplésében:
„Nem tagadom, hogy remélem helyet nyerek magamnak majd a portugál válogatottban a Világbajnokságra. Vb-n csak 2014-ben játszhattam, mert 2010-ben sérült voltam, ezért sem akarom kihagyni az utazást Oroszországba. Nyertem már Premier League-et, Bajnokok Ligáját és Klubvilágbajnokságot is a Manchester Uniteddel, de semmi sem fogható az Eb-győzelemhez Portugáliával. Soha nem fogom elfelejteni az egész ország örömét a siker után.” – utalt Nani a tavalyi, történelmi sikerre.

Balogh József