Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd Kupa: Hosszabbítás után Portugália örülhetett a bronzmeccsen – VIDEÓ

A Konföderációs Kupa bronzmeccsén Portugália csapott össze Mexikóval egy igazán izgalmas mérkőzése. A portugáloknak egyáltalán nem volt szerencséjük, ismét tizenegyest hibáztak, a legnagyobb helyzeteik pedig nem mentek be. A legnagyobb pechük viszont Neto öngólja volt, és sokáig úgy tűnt, hogy ezzel nyerni is fog Mexikó, de még a vége előtt egyenlítettek a portugálok.  A hosszabbításban viszont már a portugálok örülhetett, még úgy is, hogy először tőlük állítottak ki egy játékost, majd pár perccel később a mexikóiaktól is. 

pormex1

Forrás: FIFA.com

Portugália – Mexikó: 2-1 (0-0)
Helyszín: Otkrytiye Arena (Moszkva) Vezette: Fahad Al-Mirdasi (szaúdi)
Gólszerzők: Pepe (90+1.), Adrien Silva (106. – büntetőből) ill. Neto (55. – öngól)
Sárga lap: Semedo (26.) ill. Marquez (16.), Jimenez (94.)
Kiállítás: Semedo (107.) ill. Jimenez (113.)

Portugália: Rui Patricio, Eliseu, Neto, Pepe, Semedo, Pizzi (Carvalho, 91.), Pereira (Andre Gomes, 81.), Moutinho (Adrien Silva, 81.), Martins, Nani (Quaresma 70.), Andre Silva. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Mexikó: Ochoa, Layun, Moreno, Arauju, Reyes, Herrera, Marquez (Fabiano, 106.), Guardado (dos Santos, 80.) , Vela, Peralta (Lozano, 60.), Chicharito (Jimenez, 86.) Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

Cristiano Ronaldo nélkül állt fel a portugál válogatott ráadásul Fernando Santos szövetségi kapitány inkább azoknak adott lehetőséget, akik eddig nem sokat, vagy egyáltalán nem szerepeltek a tornán. A mexikói oldalon Osorio nem teljesen gondolkodott, amennyire tudta, a gálakezdőt küldte fel a pályára. A portugálok bátrabban kezdték a mérkőzést, az 5. percben Nani lőhetett egy beadás után, de a labda elkerülte a kaput. A mexikóiak inkább a kontrákra építettek, de nem voltak pontosak az utolsó passzok. A 15. percben azonban Andre Silva kapott jó passzt és mehetett egyedül előre, Marquez próbált menteni, de a portugál lábát találta el a labda helyett. A játékvezető a videóbíró segítségét kérte, majd tizenegyest ítélt. A büntetőt kiharcoló Andre Silva állt a labda mögé és lőtt, ám Ochoa érezte az irányt és kivédte a próbálkozást. A 27. percben percben Mexikó veszélyeztette a portugálok kapuját, amikor egy szabadrúgás után Marquez próbálta bepöckölni a labdát a hálóba, de Rui Patricio az utolsó pillanatban elkapta a játékszert. Felélénkültek a mexikóiak, és a 31. percben Rui Patriciónak bravúrral kellett védenie Chicharito lövésénél. Azért Portugália sem állt le a támadásokkal, főleg a jobb oldalon voltak élénkebbek. A félidő végére pedig teljesen átvették az irányítást, és egyre jobban veszélyeztették Ochoa kapuját, de a lefújásig nem tudták megszerezni a vezetést.

por1

A második játékrészben is maradt a portugál fölény, igaz a 46. percben Rui Patricio védett nagyot, de Chicharito lesen állt. Ezután nagyon sokat támadtak a portugálok, az 53. percben Gelson Martins kapott pontos passzt, majd azonnal kapura is lőtt, de csak az oldalhálót találta el. Aztán hiába a portugál dominancia, egy szerencsés mozzanat után Mexikó szerezte meg a vezetést az 55. percben. Chicharito adta be a labdát középre, amit Rui Patricio még nem ért el, majd Neto próbált menteni, de végül róla pattant be a hálóba a labda. Két perc múlva ismét helyzetbe kerültek a mexikóiak, amikor Oribe Peralta kapott egy pontos passzt, majd laposan lőtt volna, de Rui Patrico jól érkezett ki a kapujából. A 60. percben már a portugálok támadtak, majd Gelson Martins visszapassza után Pizzi lőhetett nagyon ígéretes helyzetből, de nem találta el a kaput. A 61. percben nagyon közel volt az egyenlítéshez a portugál válogatott, miután Moutinho fejelt középre, pont Gelson Martins elé, aki szintén fejessel próbálkozott, de Ochoa hatalmasat védett. A 65. percben ismét Mexikó került hatalmas helyzetbe, most Carlos Vela próbálkozott egy veszélyes lövéssel, de a labda néhány centivel a kapu mellé ment. Egy kicsit leült a mérkőzés, de inkább a portugálok próbálkoztak, a mexikóiaknak teljesen megfelelt ez az eredmény. Azért a 83. percben csak sikerült eljutniuk az ellenfél kapujáig, de Rui Patricio ismét résen volt. A mérkőzés végére inkább csak a mexikói kapu előtt zajlottak az események, hátha ki tudnak harcolni legalább egy hosszabbítást a portugálok. Az erőfeszítések eredményt is hoztak, hiszen a hosszabbítás első percében sikerült az egyenlítés. Quaresma adta be szépen a labdát középre, amire a védő Pepe érkezett, és talppal gólt szerzett Ochoa mellett, így hosszabbítás következett.

por1

A hosszabbítást Mexikó kezdte jobban. A 94. percben Jimenez lőtt kapura, de Netoról szögletre pattant a labda. A szöglet után Lozano elő pattant a labda, aki majdnem be tudta csapni Rui Patriciót, de végül az ölébe rúgta a játékszert. A 99. percben Eliseu jött szabadrúgással, ami szépen kanyarodott a kapu felé, de végül elszállt felette. Aztán a 103. percben Portugália még egy tizenegyest kapott, mikor Layun kapott bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül. Most a csereként beállt Adrien Silva állt a büntetőpont mögé, ő viszont nem hibázott,  a kapu jobb oldalába lőtte a labdát a 105. percben.

A hosszabbítás második félideje is izgalmasan kezdődött, hiszen rögtön az első percében kiállították második sárga lappal Semedót egy csúnya rúgás után. A portugálok emberhátrányban is támadtak, például a 112. percben Quaresma lövése pattant meg, ami csak centikkel a kapu felé. Aztán a 113. percben kiegyenlítődtek az erőviszonyok, hiszen Jimeneznek is el kellett hagynia idő előtt a pályát a második sárga lapja miatt. A 118. percben Herrea eresztett el hatalmas kapáslövést, de Rui Patricio ezt is védeni tudta. Egy perccel később Moreno fejelhetett nagyon közelről, de csak a kapu mellé ment a labda. A meccs végére nagyon elszabadultak az indulatok, nem volt játékban a labda fél percnél tovább, de végül változás nélkül fújta le a játékvezető a meccset.