Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Mexikó ellen esett ki Új-Zéland – videóval

Az Oroszországban zajló, a világbajnokság “főpróbájának” tartott Konföderációs Kupán az A-csoport második köre is lezárult ma estére. A mexikói válogatott a jól kezdő Új-Zéland ellen fordítva küzdhet még az elődöntőbe kerülésért, míg az óceániaiak már nem juthatnak tovább.

Mexico+v+New+Zealand+Group+FIFA+Confederations+zqpXn7Kk63El

Hiába volt sokáig jobb Új-Zéland, a mexikóiak a szünet után kezükbe vették az irányítást, és megnyerték a meccset (forrás: zimbio.com)

Folytatódtak az oroszországi Konföderációs Kupa küzdelmei az A-csoportban, melynek második fordulóját a Mexikó – Új-Zéland találkozó zárta. Az óceániaiaknál kezdőként pályára lépő Ingham minden idők második legfiatalabb játékosa a tornán pályára lépők közül, 18 évesen és 14 naposan.

A meccs favoritja egyértelműen a Portugália ellen is igencsak jól játszó, és egyébként is erősnek számító Mexikó volt, míg az új-zélandiak az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak volna, ami a továbbjutási esélyeiket illeti.

A 10. minutumban első valamire való helyzetként Boxall fejelt a szöglet után a mexikói kapura, a középre tartó labda pedig Talavera zsákmánya lett. Három perccel később Giovani dos Santos érkezett a beadásra fejjel, ám próbálkozása kevéssel ment az új-zélandi kapu mellé. Majd a 16. percben a Los Angeles Galaxy játékosa újból villant, ám lövését becsúszva blokkolták. A 20. minutumban Rojas ívelt be, megint jött Boxall, újbóli fejesét pedig ismét fogta a mexikói hálóőr. Az ezutáni percben ismét a mexikói kapusnak kellett menteni, amikor Smith fejelt Reyes mellől kapura. A 27. percben Wood próbálkozott Új-Zéland részéről, de nagy helyzete kimaradt, védeni tudott a mexikói kapus. A tartalékosabb mexikóiak ismét veszélybe kerültek nem sokkal később – a 32. minutumban Rojas zseniális szögletét Durante csúsztatta meg, Wood pedig épphogy lemaradt bevetődve a labdáról, így maradt a 0-0.

De már nem olyan sokáig kellett várni a meccs első találatára, ugyanis tíz perccel később, a 42. minutumban az új-zélandiak ünnepelhettek! Lewis passza megpattant még egy mexikói védőn, de így is jó lett Wood számára, aki pedig belőtte a játékszert (0-1)!

A 45. percben kis híján kettővel vezethetett Mexikó soros ellenfele, ám Wood elég ügyetlenül vette át a labdát, amit nem tudott rálőni. Ennek ellenére előnnyel mehettek a szünetre a sötét mezes válogatott tagjai, nagy meglepetésre hátrányban várhatták dos Santosék a folytatást. Ugyanakkor Új-Zéland előnye teljesen megérdemelt volt.

A 49. percben éledezett a mexikói válogatott – ekkor Aquino lövését védte Marinovic, majd a kipattanót dos Santos vágta fölé. Új-Zéland lendülete sem hagyott alább. Az 53. minutumban Lewis megint jól talált Wood elé, utóbbi azonban nem lőtt rögtön, hanem cselezni akart, a kapus viszont még bele tudott piszkálni, így nem változott az eredmény.

No de csak egy perc telt el az óceániai helyzet után, jött Mexikó nagyszerű egyenlítő gólja! Közel 16 méterről Jimenez talált be zseniálisan, ezzel lett egál (1-1)!

A mexikóiak nem álltak le, a szünet után fordult a kocka a játék képet tekintve is, és megérdemelten fordított a közép-amerikai válogatott. Aki pedig ezért felelt, az nem volt más, mint Peralta, aki Aquino beadását követően lőtt a kapuba a 72. percben (2-1)!

Nem sokkal később szép cseleket mutatott be Damm, majd végül a kapu fölé szállt a lövése, nem lett 3-1. A hajrájához közeledve azért is örülhetett a mexikói csapat, mert Thomas lökete a 85. minutumban csak a felső lécen csattant, így nem jött össze az egyenlítés. A 90. percben a túloldalon Jimenez akart duplázni, rá is durrantotta a labdát, viszont tisztázott a védelem. Majd jött 7(!) perc hosszabbítás a végén kialakult kakaskodás miatt! Az időkeret adott volt arra, hogy Mexikó bebiztosítsa a sikert, és arra is, hogy Új-Zéland pontot mentsen. Ez előbbi történt meg, vagyis pontosabban az előny megőrzése, Mexikói 2-1-re nyert, és még versenghet az utolsó csoportkörös meccsén az elődöntőbe jutásért, míg Új-Zéland maximum pontokat szerezhet, de tovább már nem juthat. Hiába kezdett jól tehát az óceáni csapat, nem jött össze a történelmi tett, vagyis a győzelem, melyet még Konföderációs Kupán nem tudott összehozni eddig Új-Zéland.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, OROSZORSZÁG • A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Mexikó – Új-Zéland • 2-1 (0-1)
Helyszín: Sochi, Fist Olimpiai Stadion. Vezette: Bakary Gassama (gambiai)
Gólszerzők: Jimenez (54.), Peralta (72.), ill. Wood (42.)
Sárga lapok: Herrera, (90+5.), Reyes (90+5.), ill. Thomas (26.), Boxall (90+6.)
Kiállítás:

Mexikó: Talavera – Salcedo (Moreno, 33.; Márquez, 68.), Reyes, Araujo, Alanis (Herrera, 46.) – Damm, Fabián, Aquino – G. dos Santos, R. Jiménez, Peralta. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

Új-Zéland: Marinovic – Boxall, Durante, T. Smith – Ingham (Patterson, 82.), Thomas, McGlinchey, Lewis (Tuiloma, 58.), Wynne – Rojas (Barbarouses, 73.), Wood. Szövetségi kapitány: Anthony Hudson


Az A-csoport állása a 2. fordulót követően

IMG_20170621_221652


GALÉRIA

Nagy Dávid