Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: a német és a chilei klasszis sem fél Ronaldótól

Javában zajlik az oroszországi Konföderációs Kupa, szerdán az elődöntők következnek. A négy közé épp a legesélyesebbnek tartott csapatok jutottak (csoportkört összegző cikkünkért KATT), azaz Portugália, Mexikó, Németország és Chile. Utóbbi két válogatottból pedig egy-egy középpályás úgy gondolta, feltétlenül érdemes odaszólni az Európa-bajnok portugálok klasszisának, Cristiano Ronaldónak…

Desktop1Vidal és Emre Can egyaránt döntőre készül..

Először is Arturo Vidal, a Copa América-győztes chilei válogatott játékos hozta mindenki tudtára, mit is gondol Ronaldóról.

“Ronaldo? Ő egy igazi okostojás.. Számomra nem is létezik. Már megmondtam Joshua Kimmichnek (Vidal csapattársa a Bayern Münchennél – a szerk.), hogy találkozni fogunk a fináléban” – mondta magabiztosan az extravagáns külsejű chilei sztár. Portugália épp Chilével néz farkasszemet a legjobb négy között, tehát Vidalék hamarosan megmutathatják, mit tudnak a 32 éves támadó által vezetett Eb-győztes ellen.

A mai napon pedig Emre Can következett, aki a német válogatott középpályáján harcol ki magának egyre biztosabb helyet. A Liverpoolhoz tartozó futballista már valamivel óvatosabb volt dél-amerikai kollégájánál.

“A mi csapatunkban senki sem fél Ronaldótól. Természetesen egy fantasztikus játékos, de egyáltalán nem tartunk tőle.” – így a német.

Németország Mexikóval találkozik az elődöntőben, tehát Emre Cannak a fináléban lenne lehetősége szembenézni Ronaldóval és a luzitánokkal. Mindenesetre tapasztalat a futballban, hogy az efféle magabiztosság gyakran visszaüt, és könnyen a visszájára fordul… Nem biztos, hogy tanácsos sorsdöntő meccsek előtt ráncigálni az oroszlán bajszát.