Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Nem bírt egymással Chile és Németország – videóval

Mozgalmas első félidő után, a második játékrészben már egyik csapat sem szakította meg magát a győzelem reményében. A végeredmény 1-1 a B csoport rangadóján. 

német

Németország – Chile 1-1 (1-1)
Helyszín: Kazan Arena Vezette: A. Faghani
Gólszerzők: Stindl (41.) i.. Sanchez (6.)
Sárga lapok: Stindl (20.), Rudy (60.) ill. Sanchez (64.), Beausejour (80.)
Kiállítva: –

Igencsak bekezdett az immáron a kezdőben Alexis Sanchezzel felálló Chile. Az Arsenal sztárja már a 6. percben jelezte, hogy köszöni szépen a lehetőséget és meglőtte 38. válogatott béli gólját, amellyel immáron egyedülálló csúcstartó. A német védők még szinte ki sem jöttek a mérkőzésre és kicsit álmoskásan elajándékozták a saját tizenhatosuknál a játékszert, amit Sanchez Vidal passzából “bespiccezett” Ter Stegen mellett a rövidbe. A folytatásban mindkét félnek adódtak lehetőségeik, mind a német csapat, mind a chilei jól, kreatívan játszott, parádés volt a mérkőzés színvonala. Vargas révén Chile volt közelebb a 2 gólos vezetés megszerzéséhez, ám a csatár a kapufát “durrantotta el”. Ennek ellenére a 41. percben az új német felfedezett, Stindl révén egalizálni tudott a Low csapat. A csatár tökéletes ütemben érkezett Hector bal oldali beadására, ezzel legjobbkor a félidő vége előtt összejött az egyenlítés Joachim Low csapatának. Stindl második találata volt ez a kupán, amivel jelenleg vezeti a góllövőlistát.

A második játékrészben egyik csapat sem szakította meg magát. Komolyabb helyzetet senki nem tudott kidolgozni, kisebb lehetőségek adódtak, de az az elésség ami az első félidőben felfedezhető volt a két gárdán itt már közel sem volt meg. Így maradt a már első félidőben kialakult 1-1-es eredmény, mely immáron a végeredmény is. Ezzel a pontosztozkodással Chile maradt a csoport élén, pontegyenlőséggel Németországgal. Ennek “köszönhetően” még nem dőlt el a csoport sorsa, ugyanis mind Kamerun, mind pedig Ausztrália is reménykedhet még a bravúrban.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: www.fifa.com