Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann igent mondott új klubjának!?

Antoine Griezmann az Atletico Madrid játékosaként nőtte ki magát a világ egyik legjobb és mára legkeresettebb labdarúgójává. A fővárosi klub kiváló vételt csinált, amikor 2014-ben 30 millió eurót átutalt a Real Sociedad számlájára, ezzel kiváltva a francia játékjogát. Most az Atletico Madrid készülhet arra, hogy egy jó üzletet üssön nyélbe, avagy nem biztos, hogy ezt Diego Simenone és a klubvezetés annyira szeretné, de elérkezhet a pillanat. Talán már a télen…

Atletico Madrid vs Malaga - La Liga

Egészen valószínűtlen pletykaként hatott még nemrég, miszerint az FC Barcelona és Griezmann frigye megvalósulhat. Nehéz elhinni, hogy a francia árulást kövessen el, hiszen ez felérne azzal. Amit nemrég kósza pletykának hittünk, az mára egyre stabilabb alapokon fekszik, avagy a legnagyobb katalán sportlap címlapján hozta a hírt, miszerint a Barca klubvezetése és a játékos egyezségre jutott. Konkrét összeget és szerződéstartamot is közöltek, a gall karmester öt esztendőre kötelezheti el magát és 20 millió eurót kereshet évente. Ez a fizetés nem sok labdarúgó markát üti, konkrétan Messi és Ronaldo mellett csak Kínában pengettek ki idén ilyen kaliberű összeget.

Érdekesség, hogy francia szaklapok is megerősítő reakcióval szolgáltak, a Le10Sport és további hiteles portálok is egy a családhoz közeli forrásra hivatkozva támasztotta alá a katalán sport állítását.

A Neymar-transzferben sem hittek sokan, mégis összejött az pedig tudott, hogy Ernesto Valverde a télen “mindent megkap” a keret megerősítésére, mivel a vezetőség úgy véli, hogy a jelenlegi nem elég erős a BL-győzelemhez. A tréner korábban elmondta, hogy nem szeretne elődje hibájába esni, avagy nem kiegészítő embereket szeretne venni, hanem a kezdőcsapatot megerősíteni. A Coutinho-sága ezzel könnyen lehet, hogy be is fejeződik, ám az egyik legfontosabb kérdőjel még nem egyenesedett ki, ez pedig nem más, mint Griezmann ára. Coutinho is váltott volna, ám a klubok nem tudtak megegyezni. Suttognak egy 100 millió eurós kivásárlási záradékról, mely a mai piaci viszonyok közepette szinte öngólnak tűnik a matracosok részéről.

Rövid karrierkép és egy kis statisztika: Griezmann 173 tétmeccsen szerepelt az Atletico Madridban és ez idő alatt 86 gólt helyezett el az ellenfelek hálójába és 26 gólpasszal szolgálta ki a társakat. Korábban a Real Sociedad labdarúgójaként 202 tétmeccsen 52 gólig és 18 asszisztig jutott. A 26 esztendős klasszis 2022-ig szóló hosszútávú szerződéssel rendelkezik, piaci árát a transfermarkt.de 80 millió euróra taksálja. Egy híján 50-szeres francia válogatott, nemzeti mezben 19 találattal bír.