Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyögvenyelős első félidő után, végül simán nyert a Juventus – videóval

A Juventus rengeteg hiányzóval vágott neki a Crotone elleni bajnokinak. Négy nappal a Barcelona elleni Bl mérkőzés után, és öt nappal a Napoli elleni rangadó előtt pihennie kell a legnagyobb sztároknak. Ettől függetlenül a torinóiak “tartalékcsapata” simán vette az akadályt.

NévtelenMandzukic remekül játszott (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Matuidi már a 4. percben közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, hiszen simán becselezte magát a tizenhatoson belülre. A félidő első fele teljesen a Juvéról szólt. Szegény vendégek alig tudták magukhoz venni a labdát, legtöbbször a felezővonalig sem jutottak el. A hazaiakat még Höwedes felszakadt orra sem zökkentette ki. A legnagyobb lehetőség a 32. percben alakult ki, miután Douglas Costa lövését csak egy védő tudta elrúgni, majd az azt követő Matuidi fejes csak centikkel kerülte el a kaput. Alex Sandro szintén közel állt a gólszerzéshez, ám a kapus túljárt az eszén. Percekkel az első játékrész vége előtt a Crotone is eljutott az ellenfél kapujáig, de Tonev az oldalhálót találta el. Hiába birtokolták a zebrák 81%-ban a labdát, nem tudtak gólt szerezni.

2. félidő: Hosszas támadás és nyomás után megszerezte a vezetést a Juventus. Az 52. percben Barzagli beadását Mandžukić fejelte a kapuba (1-0). Az újabb találatra nem kellett sokat várni. A csereként beálló Mattia De Sciglio 16-ról akkor gólt akasztott, hogy még Buffon is előrement ünnepelni (2-0). A zebrák uralták a labdát, nem engedték át egy percre sem a Crotonénak. A 71. minutumban újra betaláltak a torinóiak, miután a csereként beálló Pjanic élesen középre tett labdáját Benatia passzolt az üres kapuba (3-0). Dybalának valamiért ma sem akart összejönni a gólszerzés, pedig pár helyzetet ki tudott alakítani. Az utolsó percek sem a vendégekről szóltak, így maradt a háromgólos különbség.

Juventus – Crotone 3-0 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadium; Vezette: Claudio Gavillucci
Gólszerzők: Mandžukić (52.), De Sciglio (60.), Benatia (71.) – ill. –
Sárga: Benatia (46.), Matuidi (50.)- ill. – Budimir (32.), Rohdén (85.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Buffon  Barzagli, Höwedes (Pjanic 68.), Benatia  Lichtsteiner (De Sciglio 57.), Marchisio (Sturaro 77.), Matuidi, Sandro  Dybala, Costa, Mandžukić. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Crotone: Cordaz – Ajeti, Ceccherini, Sampirisi – Pavlovic, Mandragora, Barberis (Romero 79.), Rohdén, Nalini – Tonev (Trotta 75.), Budimir. Vezetőedző: Davide Nicola

 A találkozó összefoglalója:

Mihók Richárd