Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck német gigász kispadjára ülhet le – sajtóhír

A magyar válogatott által a vb-selejtezők során mutatott minősíthetetlen teljesítmény következményeképp a Magyar Labdarúgó Szövetség nemrégiben megköszönte a közreműködést eddigi szövetségi kapitányának, Bernd Storcknak, valamint segítőjének, Andreas Möllernek. A dortmundi kötődésű páros azonban német sajtóértesülések szerint rövidesen munkába állhat, méghozzá egykori csapatuk élén…

storck_dortmund

Storck játékoskarrierje végeztével már töltött be segédedzői pozíciót Dortmundban Jürgen Röber regnálása alatt… (kép forrása: gettyimages.co.uk)

A Ruhr Nachrichten információi szerint Bernd Storck és Andreas Möller neve is felmerült a Borussia Dortmundnál.

A csapat hetek óta rég nem látott hullámvölgyben van, így napról napra egyre valószínűbbé válik a holland sikeredző, Peter Bosz eltávolítása a sárga-feketék éléről. Egybehangzó sajtóértesülések szerint az edzőmenesztés egyetlen akadálya csupán az, hogy jelenleg nincs olyan könnyen mozdítható vezetőedző a piacon, aki hosszútávú megoldást jelenthetne.

A klubvezetés éppen ezért ideiglenes megoldásban gondolkozik, ám a klub korábbi meghatározó egyéniségei, Matthias Sammer és Ottmar Hitzfeld visszautasították a gigász megkeresését.

Itt jönnek a képbe Storckék: egy tartalékterv szerint a menesztett magyar kapitány és Andreas Möller együttesen vehetnék át a csapat vezetését a szezon végéig, ezzel egy a német futballban szokatlan (de például Izlandon már bevállt) páros-vezetőedzős szisztémát működtetnének ideiglenesen. A magyaros páros mellett egyébként felmerült még a Hamburgból eltávolított Bruno Labbadia, és az ex-frankfurti Armin Veh neve is.

Egy biztos azonban: Storckék (ha egyáltalán hinni lehet ezeknek a híreszteléseknek) legfeljebb a szezon végeztéig gardírozhatnák a Bajnokok Ligájából kizúgó dortmundi óriást, hiszen 2018. nyarán már olyan nevek válnának mozdíthatóbbá, mint a Hoffenheimmel csodákat művelő Julian Nagelsmann, a Stuttgart edzőtehetsége, Hannes Wolf, vagy esetleges menesztése esetén a liverpooli Jürgen Klopp.

Írta: Wernigg Márton