Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fradi nyerte az NB I csúcsrangadóját!

A szezon legnagyobb rangadója zárta a 18. fordulót a magyar élvonalban, a második helyezett Ferencváros vendége a listavezető, de a Magyar Kupában hét közben csúfos vereséget szenvedő Videoton volt.  A Fradi sem várta ugyanakkor túl jó előjelekkel a derbit, hiszen Böde és Priskin hiányában az eddig jobbára csereként beálló Lovrencsics Balázsnak kellett kezdenie csatárposzton, a szintén alapember Pedroso helyett pedig Botka játszott balhátvédet.

fradividi

(Fotó: MTI)

Sokáig jó iramban, de helyzetek nélkül folyt a mérkőzés, a 16. percben esett az első komolyabb helyzet, ekkor Spirovski szöktette nagyszerűen Vargát, ám Kovácsik és a védők végül együttes erővel hárították kísérletét. Sajnos a rendkívül feszült mérkőzés következő negyed órája inkább a kemény belépőkről és a barátságtalan szurkolói rigmusokról szólt, mintsem a futballról. A valamivel aktívabb Fradi aztán a 34. percben Spirovski góljával megszerezte a vezetést, 19 méterről lőtt hajszálpontosan, Fejes lábai közt a hálóba a macedón. (1-0) A 38. percben meg lehetett volna rögtön a második is, ám Otigba valamivel melléfejelt Varga szöglete után. A 44. percben egy Vidi-szabadrúgásból indított kontrát a Fradi, melynek végén az elképesztően aktív Gorriarán ugratta ki Paintsilt – a ghánai a passz helyett a nehezebb megoldást választotta és beforgatta Fiolát, majd álló helyzetből a kapuba tekert. (2-0) A Fradi összességében jóval élesebb volt az első játékrészben, kétgólos előnye teljesen megérdemelt volt.

A 49. percben Lazovic passzából Scepovic került ziccerbe, aki rá nem jellemző módon passzt választott, Pátkai azonban eltörte a labdát helyzetben. Az 58. percben egy Fradi-kontra végén Lovrencsics Balázs megpattanó beadása okozott veszélyt, ám Kovácsik résen résen. A 70. percben aztán Leandro csúsztathatott egy szöglet után az ötösön belülről, Nego azonban a gólvonalról tisztázni tudott. A Fradi-helyzetek ellenére azonban a 74. percben egy Vidi-gól jött, igaz, ehhez kellett Dibusz rossz kijövetele és két tétova Fradi-védő is, közülük fejelte be Stopira beadását Lazovic – visszajött tehát a meccsbe a Fehérvár. (2-1) Egy percre rá Varga visszaszerezhette volna a zöldek a kék-gólos fórt, ám ziccerét Kovácsik fogta. A 83. percben aztán a három perccel korábban csereként beálló Moutari eldöntötte a rangadót: Fejes rövid hazaadása után a kilépő Kovácsik még megállította Paintsilt, ám Moutari elé pattant a labda, ő pedig 23 méterről az üresen tátongó kapuba emelt. (3-1) A nigeri előtt a 87. percben újabb ziccer adódott Spirovski jó kiugratása után, ám Juhász blokkolta lövését.

Ismét tehát a hazai csapat nyerte 3-1-re a két csapat párharcát, amivel ezúttal a Fradi utol is érte pontszámban riválisát – a Videoton immáron csak jobb gólkülönbségének köszönhetően van a tabella élén.

FTC – Videoton 3-1 (2-0)
Helyszín: Groupama Aréna; Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Spirovski (34.), Paintsil (44.), Moutari (83.) ill. Lazovic (74.)
Sárga lapok: Dibusz (54.), Leandro (81.) ill. Fiola (21.), Scepovic (37.), Juhász (41.)
Kiállítás: – ill. –

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka- Gorriarán (Batik 80.), Spirovski, Leandro – Varga R., Lovrencsics B. (Moutari 78.), Paintsil (Kundrák 92.). Vezetőedző: Thomas Doll

Videoton: Kovácsik – Fiola (Suljic 56.), Juhász, Fejes, Stopira –  Nego, Varga J., Pátkai, Géresi (Henty 52.) – Scepovic, Lazovic,  Vezetőedző: Marko Nikolic

A bajnokság állása 18 forduló után:

nb118

A góllövőlista élmezőnye:

nb118góllövőlista

(A tabellákért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba