Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Menesztették a sereghajtó edzőjét – hivatalos

A gyenge bajnoki és európai szereplés hatására megváltak az 1. FC Köln vezetőedzőjétől.

2,w=993,q=high,c=0.bild

A topligák közül már csak a német pontvadászatban van nyeretlen csapat, jelesül az 1. FC Köln, amelynek vezetősége vasárnap megköszönte Peter Stöger munkáját. Stöger vezette ki a kölnieket az európai porondra, ám míg az El-ben még van esély, hogy továbbjusson a csapat a csoportkörből, a Bundesligában már most tetemes a hátránya a még bentmaradást jelentő tizenötödik helyen álló Hamburg mögött, ráadásul a három összekapart pontot is döntetlenekkel érte el az együttes, messze a legtöbb gólt kapva tizennégy fordulót követően.

Stöger 2013-ban vette át a Köln irányítását, és az idei bajnokság rajtánál a második leghosszabb ideje hivatlban lévő edzője volt Christian Streich mögött, aki a Freiburgot 2012 óta edzi. Stöger menesztésével Dárdai Pál (2015 óta a Hertha trénere) lett a második ezen a listán. A Köln menesztett edzőjét a téli szünetig Stefan Ruthenbebeck váltja. Stöger szerződése egyébként 2020-ig szólt volna.

Legutóbb a Schalke otthonában szerzett meg egy pontot a Köln. 

Pedig korábban megerősítették posztján a trénert.

A Bundesliga jelenlegi szezonjában eddig csak a Bayern váltott: Carlo Ancelotti helyett a sikertréner Jupp Heynckes irányít, méghozzá igencsak sikeresen.

~GS~