Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepő döntés a német sereghajtónál

Kulcsszerep után közös megegyezéssel felbontották a Bundesligában szereplő Köln sportigazgatójának, Jörg Schmadtke szerződését.

joerg-schmadtke-600

Két megszerzett pont a német élvonalban, nulla az Európa Ligában. Máshol ilyenkor a vezetőedzőnek köszönik meg a bizalmat, de nem az 1. FC Kölnnél. Peter Stöger edző élvezi a vezetők bizalmát, viszont hosszas elemzés, és megbeszélés után Jörg Schmadtke sportigazgató munkáját köszönték meg. „Kulcsszerepe volt abban, hogy visszajutottunk a Bundesligába, valamint abban is, hogy az Európa-ligában szerepelhetünk. Nagyon hálásak vagyunk neki ezért, minden jót kívánunk neki és családjának a jövőben.” – fogalmaz a klub közleménye Werner Spinner elnökét idézve.

Schmadtke négy éve szolgálta a kölnieket, s azonnal feljutott az első osztályba, hogy aztán a legutóbbi évadban elérje az ötödik pozíciót, melynek köszönhetően elindulhatott az Európa-ligában, igaz jelenleg mindkét sorozatban gyengén teljesít. Schmadtke játékosként a Fortuna Düsseldorf és az SC Freiburg kapuját védte, míg sportvezetőként tevékeny részese volt az Alemannia Aachen élvonalba jutásának is 2006-ban.

~GS~