Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: győzelmi útra lépne a Dortmund! – előzetes

Hétvégén a 15. forduló programjával folytatódik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) küzdelemsorozata. A Bayern München idegenben, a Dortmund hazai környezetben szerezhet újabb bajnoki pontokat, míg a Schalke 04 előtt egy igen komoly megmérettetés áll. Nézzük mit érdemes tudni a hétvégi programról.

bundesliga3wallpaper

Péntek
dec. 8. 20:30 VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

Az eddig hazai környezetben remeklő és veretlen Stuttgart azt a Levekusent fogadja, mely kilenc meccse nem talált legyőzőre és még októberben a Hertha BSC ellen szenvedett vereséget. A tabellán ennek ellenére csak a kilencedikek a gyógyszergyáriak, ugyanis sok a döntetlenjük..

Szombat
dec. 9. 15:30 Dortmund – Werder Bremen
dec. 9. 15:30 RB Leipzig – Mainz
dec. 9. 15:30 Frankfurt – Bayern München (Eurosport 2)
dec. 9. 15:30 Hamburger SV – Wolfsburg
dec. 9. 18:30 Mönchengladbach – Schalke 04 (Eurosport 2)

A Dortmund nyolc meccse nyeretlen, ez pedig a tabellán elfoglalt helyezésen is egyre jobban látszik. Ellenfelük a Werder Bremen még mindig a kiesőzónában foglal helyet, ám utóbbi három meccséből kettőt megnyert a föld-fehér alakulat. A BVB ráadásul Madridban járt hét közben BL-meccsen. A Bayrn München mögött második, de botladozó RB Leipzig szintén BL-kötelezettségét teljesítette hét közben. Gulácsi Péterék kiestek és az Európa-ligában folytathatják. A bajnokságban az egyre lejjebb csúszó Mainz ellen kell bizonyítani a második hely megtartásának érdekében. Az éllovas Bayern München a PSG-t ütötte ki hét közben, hétvégén pedig a Frankfurt vendége lesz. Alsóházi meccset vív a Hamburg és a Wolsfburg. Az utóbbi hetekben mindkét csapat felemás arcát mutatta és okozott meglepetéseket.

A szombati játéknapot a forduló rangadója zárja, avagy a negyedik Mönchengladbach a harmadik Schalke vendéglátója lesz. A gelsenkircheniek a két csapat legutóbbi három találkozásából egyet sem tudtak megnyerni.

Vasárnap
dec. 10. 13:30 1. FC Köln – Freiburg (Eurosport 2)
dec. 10. 15:30 Hannover 96 – Hoffenheim (Eurosport 2)
dec. 10. 18:00 Augsburg – Hertha BSC (Eurosport 2)

Ezúttal kivételesen három mérkőzés marad vasárnapra. Az Európa-ligából a Crvena Zvezda elleni vereséggel búcsúzó Köln a bajnokságban is az utolsókat rúghatja, avagy nagyon sok van még vissza, de lassan akkora lesz a hátrány, melyet már-már lehetetlen lesz behozni. Lassan féltávhoz érve a tavalyi ötödik még mindig nyeretlen, ám ezúttal igazi hatpontos meccs jön a szintén kiesőjelölt Freiburg ellen. Az újonc Hannover igen kemény lejtmenetet fogott és legutóbbi négy meccséből egyet sem tudott behúzni. Talán majd most a Hoffenheim ellen, persze a papírforma nem ezt ígéri. A 15. forduló zárómeccsén az Európa-ligától búcsúzó Hertha BSC a meglepően jól szereplő Augsburg lesz.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 08. 153112

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 08. 153146