Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább folytatódik a Dortmund vesszőfutása! – videóval

Nem tudott ezúttal sem győzelmi útra térni a Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a szenvedő Borussia Dortmund. A sokkal szebb időket is megélt sárga-fekete alakulat ezúttal hazai pályán kapott ki a sereghajtó Werder Bremen ellenfeleként, miközben Gulácsiék odahaza nyertek.

IMG_20171209_172709Ezúttal a kiesés ellen menekülő Werder Bremen csapata akasztotta meg a Dortmundot, ráadásul a BVB otthonában! (forrás: twitter.com/BVB)

Pocsék szériát tudhat magáénak a sokkal többre hivatott Ruhr-vidéki ász, vagyis a Borussia Dortmund. A BVB a Bundesliga 15. fordulójában hazai környezetben lépett pályára ma délután a kieső zónából menekülni vágyó brémai Werdert. Hétközben a sárga-feketék sorsa eldőlt az európai kupaporondon, ugyanis a BL-ből már korábban kiesett a csapat, de az APOEL nem tudta Peter Bosz csapatát megelőzni, így kvaerterrjének harmadik helyezettje, vagyis a dortmundi csapat így az Európa-liga legjobb 32 csapata között folytathatja szereplését.

Jól mutatta a 9. perc lehetősége, hogy a hazaiknál tényleg nincs minden rendben, bár ezt megúszta a sárga-fekete alakulat, ugyanis Junuzovic távoli lökete kevéssel a léc fölött suhant el. Ha beakad ez a lövés, nem kis gólt ünnepelhetett volna a Werder alakulata. Junuzovic ugyanakkor a 22. percben is villant, amikor a kipattanót a tizenhatosról lőtte rá, ám kicsivel akkor is fölé ment a labda. A 26. minutumban viszont megtörte a vendégcsapat a gólcsendet! Ekkor Kruse labdáját Eggestein vágta be Bürki kapujába (0-1)! Az már csak pedig még jobban mutatta a BVB nehéz helyzetét, hogy a hazaiak a szünetig a kaput sem tudták eltalálni, így a Werder Bremen vezetésével mehettek szünetre a csapatok.

A fordulást követően viszont jött az első igazi helyzete a Dortmundnak. A 48. percben Kagawa löketét Pavlenka védése követte. Tíz perccel ezután viszont Kagawa nagy szerepet játszott abban, hogy csapata egyenlítsen – a japán beívelése után Aubameyang fejesgóljával módosult az eredmény az 58. minutumban (1-1)! A 63. percben Kainz a belőtt labdát tette volna kapura, ám Bürkinek nem akadt dolga, mellé ment a vendégek próbálkozása. Két minutummal ezt követően viszont védenie kellett a svájcinak, ugyanis Kruse nagy lökete ment a Dortmund kapujára, de az állás nem változott. Viszont Kruse ha gólt nem is lőtt, a szögletből beívelt labdája Gebre Selassie fejét találta meg, aki eredményes volt, így ugyanabban a percben, a 65.-ben ismét előnyét ünnepelte a vendégek csapata (1-2)! A 72. percben Kagawa előtt újból ott volt a lehetőség az egyenlítésre, azonban a japán a Werder kapujának előterében csapattársát találta telibe!

Avégéig már komolyabb helyzet nem alakult ki, győzelmével pedig egy helyet ugrott előrébb a győztes brémai alakulat, amely jelenleg a 16., osztályozót erő pozíciót foglalja el, miközben a Borussia Dortmund maradt a 6., de még a hétvége folyamán előzheti az Augsburg.

Bundesliga, 15. forduló
Borussia Dortmund – Werder Bremen • 1-2 (0-1)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund – 80.000 néző. Vezette: Manuel Gräfe
Gólszerzők: Aubameyang (58.), ill. Eggestein (26.), Gebre Selassie (65.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

Borussia Dortmund: Bürki – Sokratis, Subasic, Schmelzer – Bartra, Dahoud (Isak, 82.), Kagawa, Guerreiro (Sahin, 46.) – Yarmolenko (Schürrle, 46.), Aubameyang, Pulisic. Vezetőedző: Peter Bosz

Werder Bremen: Pavlenka – Veljkovic, Bargfrede, Moisander – Gebre Selassie, Delaney, Augustinsson – Eggestein, Junuzovic (Gondorf, 53.) – Bartels (Kainz, 24., Bauer, 84.), Kruse. Vezetőedző: Florian Kohfeldt


Ezzel egyidejűleg a Gulácsi Pétert is foglalkoztó, a BL-ben hétközben újoncként búcsúzó RB Leipzig a Mainz csapatát látta vendégül. A hazaiak kapujában természetesen a magyar hálóőr kapott helyet.

A 14. percben a hazaiak igyekeztek betalálni, ám Poulsen kipattanó utáni lövése mellé ment, így nem kellett védenie Zentler kapusnak. A 29. percben viszont módosult az állás, előnybe került a lipcsei gárda! Demme labdáját Kampl lőtte a vendégek kapuja a (1-0)! Tíz perccel a hazaiak vezető gólja után a Mainz részéről Brosinski szabadrúgását még védte Gulácsi, ám a kipattanót Quaison vágta be, ezzel döntetlenre módosítva az állást (1-1)! A félidő hajrájában ugyanakkor még esett egy gól! A hazaiak a hosszabbításban Werner büntetőből szerzett találatával kerültek előnybe a szünetre (2-1)!

A fordulást követően a meccs hajráig semmi érdemleges nem történt, viszont akkor jött a vendégek pontmentést érő találata! A 87. minutumban Berggreen a védelmen, majd Gulácsi is túljutva talált a lipcsei kapuba (2-2)!

A meccs végeztével mindkét klub maradt korábbi helyén – Gulácsiék egyelőre a 2., míg a Mainz a 14. pozíciót foglalja el a német első osztályban.

RB Leipzig – Mainz • 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Kampl (29.), Werner (45+3. – büntetőből), ill. Quaison (39.), Berggreen (87.)

Nagy Dávid