Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Már meg is van a Dortmund új edzője! – hivatalos

A Bundesligában szereplő Borussia Dortmund vezetősége vasárnap délben tartott sajtótájékoztatón számolt be róla, hogy már nem Peter Bosz irányítja a továbbiakban sárga-feketéket. Egyúttal a sajtójátékoztatón bejelentették a BVB új edzőjét is.

stoeger-bvb

A Bundesligában nehéz időket élő Borussia Dortmund vezetősége vasárnap délben egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a klub vezetősége menesztette a holland Peter Bosz-t. A Dortmund vezetőségénél azok után, fogyott el a türelem, miután a sárga-feketék zsinórban kilenc nyeretlen mérkőzést játszottak a holland tréner irányítása alatt, ráadásul a bajnokságban visszaestek a hetedik helyre a Bajnokok Ligájából pedig kiestek.

A szombati Werder Bremen elleni hazai kudarcot követően összeült vezetőség, a klub első embere, Hans-Joachim Watzke és Michael Zorc sportigazgató valamint három játékos, Nuri Sahin, Marcel Schmelzer és Marco Reus is részt vett a vezetőségi ülésen és ezek után döntöttek a holland szakember menesztése mellett.

A 54 esztendős holland szakember nyáron érkezett az Ajax együttesétől akikkel Európa-liga döntőt játszott az elmúlt szezonban. A Borussia Dortmnund vezetősége már, meg is nevezte az új vezetőedzőt, mely a héten menesztett a bajnokságban nyeretlen FC Köln legutóbbi trénere Peter Stöger lett. Német sajtóhírek szerint a Bild és a Kicker úgy tudja, Stöger csak a nyárig marad, és akkor a Hoffenheim fiatal szakvezetője, Julian Nagelsmann veszi át a szakmai munka irányítását.

Kép forrása: bild.de