Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Emberelőnyben jött csak össze a győzelem a Barcának – videóval

Sokáig nem bírt a Barcelona a Villarreallal, jobban is játszott a Sárga Tengeralattjáró, aztán Raba Busquets elleni szabálytalansága után kapott piros eldöntötte a meccs sorsát. A katalánok kihasználták az emberelőnyt, és behúzták a három pontot. 

w_900x700_10212002villarreal-fcbarcelona31

Forrás: laliga.es

Kiegyenlített volt a mérkőzés a Villarreal és a Barcelona között, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. A 4. percben egy szöglet után Pique fejesét követően a kapufáról pattant vissza a labda. A 7. percben a Villarreal vezethetett végig egy nagyon szép támadást, melynek a végén Roberto Soriano fejelhetett, de Ter Stegen nem volt eléggé kint a kapujából, hogy bejöjjön a Villarreal játékosának a terve. A 16. percben még egy ennél is nagyobb hazai helyzet következett, szintén Roberto Soriano lőtt érdekes mozdulattal a kapura, a próbálkozást azonban Ter Stegen hatalmas bravúrral védett. A 22. percben a Barca jöhetett jó helyről szabadrúgással, amit Messi végzett el, de Asenjo jól követte le a labda útját, és védeni tudott. A Villarreal a félidő második felében többször is át tudott szaladni a Barca középpályáján, és Jordi Alba oldalán, de a befejezések nem voltak jók. A Barca egyáltalán nem kontrollálta a meccset, a katalánok hosszú idő után a 39. percben, egy Messi lövéssel kerültek közel az ellenfél kapujához. A 42. percben ismét a Villarreal volt a katalánok kapuja előtt, és Ter Stegen védett még egy nagyot, miután Trigueros beadása épp embert talált volna. Az első félidő ebben a szellemben zárult.

A második játékrészben sem játszott jól a Barcelona, annál inkább a Villarreal, hiszen egyre közelebb kerültek a gólhoz, de a kapuba nem tudtak betalálni. Az 59. percben Messi villant meg, de a labda milliméterekkel a kapufa mellett gurult el. A 60. percben azonban megnyílt a lehetőség a Barca előtt, mivel Raba teljesen felesleges és durva belépője után azonnali piros lappal kiállította őt a játékvezető, így emberelőnyben játszhatott a katalán gárda. A labdabirtoklás drasztikusan megemelkedett a Barcelona javára, és a 68. percben Luis Suarez a kapufát is eltalálta egy beadást követően. A Villarreal ha tudott, egy kontrával megpróbált a vendégek kapujához férkőzni, kisebb-nagyobb sikerrel. Aztán a 72. percben sikerült megszerezni a vezetést a Barcelonának. A Messi – Suerez kényszerítő után az uruguayi kapta meg a labdát, becsapta a kapust, majd az üres kapuba lőtte a labdát. A Villarreal próbálta menteni a menthetőt, és ha tudott szép támadásokat vezetett, de egyikben sem volt már meg az erő. A 83. percben azonban jött a Barcelona második találata egy nagy hiba után, így a hazaiak minden reménye elszállt. A védők Busquetsnek passzolták a labdát, ő pedig Messinek, aki két védőt is becsapva könnyedén lőtt a hálóba. Ezzel már tényleg nem tudott mit kezdeni az emberhátrányban futballozó Villarreal, így ezzel az eredménnyel zárult a meccs.

Villarreal – Barcelona: 0-2 (0-0)
Helyszín: La Ceramica stadion (Villarreal) Vezette: De Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: – ill. Suarez (72.), Messi (83.)
Sárga lap:
Bakambu (61.), Alvaro (86.) ill. Busquets (45.)
Kiállítás: Raba (60.) ill. –

Villarreal: Asenjo, Javi Costa, Alvaro, Victor Ruiz, Mario Gaspar, Raba, Ruben Semedo (Castillejo, 48.), Rodri, Trigueros, Roberto Soriano (Rukavina, 64.), Bakambu Vezetőedző: Jabi Cajella

Barcelona: Ter Stegen, Jordi Alba, Pique, Vermaelen, Sergi Roberto, Rakitic, Busquets (Andre Gomes, 86.), Denis Suarez (Paco Alcacer, 58.), Paulinho (Vidal, 68.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

A Levante – Athletic Bilbao meccs elején már zajlottak az események, mivel a 4. percben Tono visszahúzta ellenfelét a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt az Athletic Bilbaónak. Aritz Aduriz állt a labda mögé, aki nem hibázott, magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A félidő további részében inkább a hazai csapatnak voltak helyzetei, a korábbi Újpest játékos, Enis Bardhi a 42. percben egy szabadrúgásból majdnem betalált, de a labda milliméterekkel a kapufa mellett ment el.

A második félidőben is megmaradt a Levante támadásbeli fölénye, ám nem tudták ezeket befejezni, aztán megoldotta helyettük a Bilbao a gólszerzést, így a 73. percben kiegyenlített a hazai csapat. Laporte próbált felszabadítani, de helyette egy nagyon szép gólt lőtt a saját kapujába. Nem örülhetett azonban a Levante, mivel a 79. percben ismét egy öngól következett, de ez most a Bilbaónak kedvezett. Rico beadásába Postiga ért bele, majd a lábáról a kapuba pattant a labda. A Bilbaónak épp ez kellett ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést.

Levante – Athletic Bilbao: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Laporte (73.- öngól) ill. Aduriz (5. – büntetőből), Postigo (79. – öngól)
Sárga lap:
Tono (4.), Chema (79.), Campana (79.) ill. Garcia (40.), Rico (69.), Vesga (76.)
Kiállítás: – ill. –