Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: örökrangadót nyert a Marseille! – videóval

A francia bajnokság történetének két legtöbb bajnoki címet begyűjtött, ám manapság ritkán labdába rúgó két együttese találkozott egymással vasárnap este. Magyarán a 17. forduló zárómeccse az Olympique Marseille – Saint-Étienne találkozó volt.

valeregermain001

Az idei szezonban több, szép múlttal rendelkező klubnak is kiesési gondjai lehetnek (lásd: Lille, amely csak a 18.), ilyen például a Saint-Étienne is, amely csak két ponttal előzi meg a kiesőzóna (csúcsát). Ráadásul a tízszeres győztes rekordbajnok pocsékformában van, utolsó bajnoki győzelmüket már majdnem két hónapja szerezték, a nem túl veretes Metz ellen.

A találkozó előtt jó óment volt az OM számára, hogy stabilan, és biztonságos ponttávolságon belül ott büszkélkednek az első négyben. Az pedig már csak szintén Rudi Garcia csapatának magabiztosságát szolgálta, hogy időtlen idők óta nem kaptak ki a Saint-Étienne-től. Egészen pontosan 2013. május 18. óta.

Már az első félidőben is alig hagytt levegőt a vendégcsapatnak a Marseille, igaz, ekkor még csak egyetlen gólra voltak jók a hazaiak, a mélységesen alulértékelt csatár, Valere Germain révén. A szünet után még egy kiállításra is szükség volt a gólzsák kiszakításához. A játékvezető kiállította Pierre-Gabrielt a zöldektől, aki utolsó emberként tarolta le a megszökő támadót az 51. percben.

Germain a 71. percben beköszönt még egyszer a rutinos Ruffiér-nek, majd a csereként beállt argentin tehetség, Lucas Ocampos állította be a 3-0-s végeredményt. Győzelmével a Marseille 35 pontos, akárcsak a második Monaco és a harmadik Lyon, ám a PSG továbbra is szökésben van a maga 44 egységével.

Olympique Marseille – Saint-Étienne 3-0
Gólszerzők: Germain (11., 71. perc), Ocampos (80.), ill. –
Kiállítva: – ill. Pierre-Gabriel (51. perc).

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

franciatabella 201701210

A góllövőlista élmezőnye:

franciagóll 201701210

Balogh József