Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: vért izzadt az Inter harmadosztályú ellenfele ellen

Az Inter a legjobb nyolc közé szeretne jutni az Olasz Kupában. Ellenfelük egy harmadosztályú kis csapat: a Pordenone. Ez a világ legkönnyebb feladat. Vagy mégsem?

A Pordenone remekül tartotta magát (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Az első játékrészben nem sok minden történt, csupán az amire előzetesen számítani lehetett. Az Inter birtokolta a labdát, ám jelentősebb helyzetet nem tudtak kialakítani. A Pordenone kevés lehetőséghez jutott, de a 32. percben mégis ők kerültek közelebb a a gól megszerzéséhez. Egy ártalmatlannak tűnő szituációban Magnaghi gondolt egyet, és kb. 20 méterről kapura lőtte a labdát, ami végül a kapufán csattant. A hazaiaknál Karamoh volt a legveszélyesebb, azonban egyik ziccerét sem tudta gólra váltani.

2. félidő: A második félidőt aktívan kezdte az Inter. A vendégek sem voltak tétlenek, Misuraca lövése kis híján beakadt. Hiába végezhetett el megannyi szögletet a Serie A listavezetője, a 68. minutumban Spalletti a pályára küldte Ivan Perisicet, hátha neki sikerül betalálnia. Öt perccel a beállítása után, a horvát támadó alig néhány centivel hibázta el a kaput. Erre már Icardit is becserélte a fekete-kékek edzője. A Pordenone azonban állta a sarat, és kihúzták a rendes játékidő végéig kapott gól nélkül.

Hosszabbítás: A hosszabbítás első félideje hasonlóan alakult, mint az azt megelőző kilencven perc. A hazaiak akárhogyan is támadtak, nem tudták áttörni a Pordenone védelmét. Hiába szállt be Perisic és Icardi, egyszerűen ők is képtelenek voltak gólt szerezni. Ha nem a védelem akkor a szerencse (Icardi fejese a kapufát találta el), vagy Perilli mentette meg a kis csapatot. Hiába mindenha szándék, az utolsó negyedórában sem sikerült az Internek bepasszíroznia a bőrt a kapuba, így tizenegyespárbajban dőlhetett el a találkozó.

Tizenegyespárbaj: Az első büntetőt Misuraca elhibázta, míg a másik oldalon Brozovic bevágta. A következő körben Burrai egyenlíteni tudott, ám Perisic is magabiztosnak bizonyult. Magnaghi higgadt maradt, és a jobb felsőbe helyezte a labdát. Škriniar hatalmas meglepetésre kihagyta a maga büntetőjét (2-2). Lulli ahelyett, hogy vezetéshez juttatta volna csapatát, fölé lőtte a lasztit, de Gagliardini szintúgy elszúrta. Az ötödik tizenegyest Stefani értékesíteni tudta, ahogyan Icardi is. Ciurria és Vecino könnyedén betalált, viszont Parodi lövését Padelli védeni tudta. Nagatomo tizenegyese mindent eldöntött, 5-4-re győzött az Inter, ezzel ők jutottak tovább a kupában.

Inter – Pordenone 0-0 (0-0)
Helyszín: San Siro; Vezette: Juan Luca Sacchi
Gólszerzők: – ill. –
Sárga: – ill. – Perilli (94.)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Padelli – Nagatomo, Škriniar, Ranocchia, Dalbert (Icardi 80.) – Gagliardini, Vecino, Cancelo, Éder, Karamoh (Perisic 68.)– Pinamonti (Brozovic 46.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Pordenone: Perilli – Nunzelle (Parodi 117.), Bassoli, Stefani, Formiconi – Lulli, Burrai, Maza (Agostini 80.), Berrettoni (Ciurria 97.), Misuraca – Magnaghi. Vezetőedző: Leonardo Colucci

Mihók Richárd