Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Átigazolás-figyelő (2017. december 21.)

Megkezdődött az átigazolási pletykák időszaka. A legnagyobb változás Székesfehérváron lehet.

DI_dvsc_balmaz-9

Figyelőnkben hetente beszámolunk az OTP Bank Liga várható mozgásairól, az már most biztos, hogy a hírek szerint a Videoton alapos keretfrissítésre készül, több kulcsemberétől is megválna a piros-kék együttes.

Az újonc Balmazújvárossal kapcsolatban már novemberben hallani lehetett, hogy szerződtetnék Adamo Coulibaly-t, aki idehaza kétszer játszott, mindkét alkalommal a Debrecent erősítve. Első időszakában gólkirályi címet és bajnokságot is nyert a cívisvárosiakkal, mi több nemzetközi szinten is megmutathatta tudását. Jelenleg szabadon igazolható, ám a papírjai hiányoznak, hogy a Balmaz futballistájának mondhassuk. Szintén a hajdúságiakkal kapcsolatos, hogy a Ferencváros szívesen leigazolná Sigér Dávidot, ám a két klub elképzelései igencsak távol állnak egymástól.

Kispesten egy biztos távozó már akadAkeem Latifut ugyanis azonnali szerződésbontással kirúgták, miután tettlegességig fajult egy párharca Davide Lanzafame-val. Távozhat még Kadima Kabangu is, aki igencsak kevés lehetőséget kapott ősszel.

Ami a másik hajdúsági együttest illeti, a Debrecennél nem szándékoznak nagyon felforgatni a keretet, mindössze Karol Mészáros térhet vissza szombathelyi kölcsönből. Szilvási Péter viszont több játéklehetőség reményében távozhat a harmadik helyen álló piros-fehérektől

Maradva Kelet-Magyarországon, a DVTK leginkább a védelmét erősítené, nem csoda, hogy a korábban Debrecenben is megforduló Dusan Brkovic érkezéséről hallani. Rajta kívül a Hagi Akadémián pallérozódó Kilyén Szabolcs került képbe.

bognar_istvan_600

Visszatérhet Mezőkövesdre Bognár István.

A listavezető Ferencváros viszont inkább a távozók miatt kerülhet fókuszba. Bognár Istvánt három klubbal – Mezőkövesd, Debrecen, Vasas – hozták hírbe, míg Csernik Kornél és Kundrák Norbert Soroksárra kerülhet kölcsönbe, a nagy reményekkel igazolt Janek Sternberg, Rui Pedro duó is távozhat januárban. A másik oldalról Roman Bezjak (Darmstadt) és Sigér Dávid (Balmazújváros) szerződtetése merült fel opcióként.

313464_rui_pedro_ferencvaros

A kevés lehetőség miatt távozhat Rui Pedro is a Fraditól. 

Szombathelyen Leandro Martínez már nem a Haladás futballistája, míg Karol Mészáros sorsa is eldőlhet a közeljövőben. A szlovák labdarúgó kölcsönben szerepel a vasiaknál.

A sereghajtó Mezőkövesd még nem szolgáltatott konkrét terveket, bár pedzegetik, hogy szívesen szerződtetné Bognár Istvánt a Ferencvárostól.

Kérdés, Pakson lesz-e változás? Laczkó Zsolttal kapcsolatban ugyanis rendre felmerül, hogy visszatér a Honvédtól, bár Szabó János mellett aligha jutna sok lehetőséghez a válogatott védő.

Hasonlóan a Mezőkövesdhez, a Puskás AFC-nél sem lehet tudni, miként tervezi a januári piacot Pintér Attila.

Újpesten és Angyalföldön sincsenek még kiszivárgott nevek.

football-karaiskakis-stadium-mario-gavranovic-switzerland_3129605

Mario Gavranovic a Videoton egyik kiszemeltje.

A Videoton viszont annál nagyobb volumenű átalakítást hajthat végre. Távozhat a kulcsemberek közül is jó néhány, de nevek egyelőre nem publikusak. Az érkezési, vagyis inkább a kiszemeltek oldalán egy szlovén és egy svájci válogatott labdarúgó neve szerepel. Mario Gavranovic (Rijeka), valamint Andraz Sporar (Bielefeld) is érkezhet télen.

~GS~