Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “A Barca győzelme kiütné a Realt!”

A szombati Real Madrid – FC Barcelona összecsapás kapcsán összefoglalta gondolatait a Barca ikonikus alakja, Xavi Hernández is. A világ -és Európa bajnok játékos abból indult ki, hogy szerinte a katalánok jobb passzban vannak ősi riválisuknál. 

(Kép: marca.com)

“A Barca jobb passzban van, jó esélye van a győzelemre is! Egy esetleges Barca-siker véleményem szerint ha csak virtuálisan is, de kiütné a Real Madridot a bajnoki versenyfutásból! A tét tehát hatalmas!” – Idézi Xavi első gondolatait a Marca című vezető spanyol sportnapilap.

A Barca legendás karmestere ezt követően röviden kitért a Real Madridra is. “Nincsenek jó formában, nem játszanak jól, de a Klubvilágbajnokság megnyerése felhozhatja őket! Nem gondolnám, hogy a Real játékosait az elkényelmesítené, hogy ők nyerték a Szuperkupát.”

A 133-szoros, korábbi spanyol válogatott játékos szerint az, hogy a szezon elején a Real Madrid viszonylag könnyedén behúzta a spanyol Szuperkupát a Barcával szemben az most nem jelent semmit! “Abból a meccsből nem szabad kiindulni. Természetesen rossz volt nézi, hogy a Real Madrid mennyivel jobban futballozott, de azóta változtak a dolgok. Valverde elképzelései egyre jobban működnek. A középpályán is erősebbek lettünk, akár fizikailag, akár az előre játékban. Ott van például Rakitic, aki remekül futballozik, vagy éppen Paulinho. aki erős és gólveszélyes játékos. Úgy gondolom a Real Madridnak jóval támadóbban kell majd fellépnie, hiszen a Barca birtokolni akarja majd a labdát, kontrollálni a találkozót, úgy hogy közben az ellenfél kapujára is veszélyes maradjon. Ebből a szempontból is érdekes találkozó lesz!”  – Folytatta Xavi, hozzátéve még, hogy ő az első perctől kezdve örült Valverde kinevezésének, aki szerinte nagyon is jó munkát végez, és például a szezon eleji nehézségek után meghozta a kellő egyensúlyt is a csapatba!