Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “Nem gondolom, hogy elütöttük volna a Real Madridot a bajnoki címtől…”

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde nem igazán ragadtatta el magát csapata Real Madrid elleni 3:0-ás kiütéses győzelme után.

(Kép: FC Barcelona Twitter)

“Boldogok vagyunk,hiszen egy nagyszerű csapatot győztünk le, saját otthonában! Az El Clásicó mindig is nagyon fontos mérkőzés a szezonban. Ahogy nekik is sokat szokott jelenteni, így nekünk is, hogy győzni tudunk idegenben. Ettől eltekintve ez a siker nem jelenti azt, hogy kiütöttük volna a Real Madridot a bajnoki versenyfutásból. Hosszú még a szezon, és még a bajnokság felénél sem járunk, így semmi nem dőlt el! Nem is gondolunk erre, a továbbiakban is a saját meccseinkre koncentrálunk majd!” – Idézi a Barca trénerét a beIN Sports.

“Nem lepődtem meg azon, hogy Mateo Kovacic a csapatba került, hiszen tudtam, hogy megpróbálják majd elrontani a játékunkat. Az elején ez működött is, hiszen nyomás alá tudtak helyezni bennünket a labdakihozataloknál. A későbbiekben azonban felvettük a ritmust, birtokolni tudtuk a labdát, és helyzeteket tudtunk kialakítani, majd jöttek a gólok is. A találkozó sokáig nyílt volt, a Real Madrid 11 emberrel egyértelműen veszélyesen futballozott. Úgy gondolom a kiállításig egyik csapat sem tudott dominálni!” – Így Valverde, aki szerint az, hogy a Barca a második félidőben átvette a kezdeményező szerepet, és sokkal inkább labdajáratós futballt tudott játszani, döntőnek bizonyult.