Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Visszatérnek az elbitangolt csatárok – átigazolási összegző

Még meg sem nyílt a téli átigazolási időszak, de már több német klub is bejelentette saját szerzeményeit. Tekintsük hát most át az eddigi legfontosabb játékosmozgásokat a Bundesligaban!

wagner_gomez

Az utóbbi hetek két legnagyobb átigazolási bombája vitathatatlanul Sandro Wagner és Mario Gómez klubváltása volt német földön, mindketten nevelőegyesületükhöz tértek vissza. (A transzfer részleteiért kattints az adott játékos nevére!)

Gómez átigazolása azonban igencsak orrnehézzé tette a VfB Stuttgart csapatát, így a Svábok a Bundesliga idei kiírásában nem éppen fényesen teljesítő Simon Terodde eladásával teremtettek újra egyensúlyt keretükben. A játékos karrierjének következő állomása az általa korábban 2009. és 2012. között szolgált 1. FC Köln lett, és a transfermarkt.de adatbázis szerint 3 millió eurójába került ő a Kecskéknek.

Ezzel bebizonyosodott, hogy a két esztendeje Kínában légióskodó Anthony Ujah a híresztelésekkel ellentétben nem fog visszatérni korábbi szép teljesítménye helyszínére (Köln), ennek ellenére ő is a német élvonalban kötött ki, következő kenyéradója pedig az általa már megjárt mainzi csapat lesz, akik potom 3,8 millió eurót fizettek ki érte a kínai élvonalból kizúgó Liaoning FC csapatának.

Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy a Gómez-transzfer által megindított kisebb lavina már lezajlott, de igencsak valószínűtlen, hogy ennyivel záruljon is a piac. Kövess minket napról napra, hogy ne maradj le a legérdekesebb átigazolási hírekről, illetve pletykákról!

Írta: Wernigg Márton