Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesliga ifjú rekorderére vetett szemet Guardiola! – sajtóhír

Megnyitotta kapuit a téli átigazolási piac, így hát nem csoda, hogy minden klub próbálja a számára rendelkezésre álló anyagi forrásokat a legügyesebben felhasználni arra, hogy kerete hiányosságait pótolva egy sikeres véghajrával zárja a 2017/18-as szezont. Nem képeznek ez alól kivételt a Premier League élcsapatai sem, melyek a fent említett forrásokban igencsak bővelkednek, így igyekeznek a kevésbé tehetős klubok feltörekvő játékosait magukhoz édesgetni…

max_city

Kép forrása: thesun.co.uk

Philipp Max neve főként a Bundesliga küzdelmeit követők számára lehet ismerős. A német élvonalbeli Augsburg 24 esztendős balhátvédje az idei szezonban nemcsak hogy berobbant a bajor kiscsapat kezdőjébe, de klubja rekordere is lett az eddig jegyzett írd és mondd 10 gólpasszával!

Egy ilyen ősz után nem csoda, hogy a Pep Guardiola vezette Manchester City vele kívánja megerősíteni a védelem baloldalát, csak úgy, mint a rekordösszegekkel dobálózó Jürgen Klopp, vagy a Marcos Alonso alternatíváját kereső Antonio Conte.

Max szemmel láthatóan élvezi a körülötte zajló felhajtást, ami a SportBildnek adott nyilatkozatából is kiolvasható: “Gyermekkorom óta arról álmodozom, hogy egyszer külföldön játszhassak, és úgy gondolom, hogy az angol bajnokság tökéletesen passzolna az én játékstílusomhoz. De persze más klubok is érdekelhetnek. Ám ez csak a jövő zenéje, hiszen élő szerződés köt az Augsburg csapatához, és bár a futballban sose zárhatunk ki semmit, én valószínűsítem, hogy még egy darabig itt is fogok maradni…”

Bár ezen kijelentések roppant hízelgőek lehetnek az Augsburggal szemben, amennyiben Max így folytatja a játékot, igencsak valószínűtlennek tűnik, hogy kitöltse 2022-ig szóló szerződését.

Ugyanakkor bölcs döntés részéről, hogy nem forszírozza nagyon a váltást: emlékezhetünk még, hogy hogy végezte például a szintén egyetlen jó félszezon után az Augsburgtól a Chelsea-hez igazoló balhátvéd, Baba Rahman…

Írta: Wernigg Márton