Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előkelő listán kapott helyet Sallai Roland!

Az APOEL Nicosia nyári szerzeménye, Sallai Roland kimagasló félszezont tudhat maga mögött: klubjával kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe, több ízben pályára lépett a Tottenham, a Dortmund, és a Real ellen is, a bajnokságban pedig alapembere volt a ciprusi kirakatcsapatnak, és 6 góljával klubja legeredményesebb szélsőjének számít. Mindezek után nem is csoda, hogy a nemzetközi sportsajtó figyelme is rá összpontosult…

sallai_dybala

Sallai az előző szezonban az olasz élvonalt is megjárta, ahol olyan fiatal sztárokkal is összecsaphatott, mint Paulo Dybala… (kép forrása: mno.hu)

Az UEFA hivatalos oldala összeállított egy listát azon 50 fiatal játékosról, akik a 2018-as év során robbanhatnak majd be az európai köztudatba. Ennek a társaságnak lett része a magyar válogatott 20 esztendős reménysége, Sallai Roland is, akiről a szövetség illetékesei a következőképpen nyilatkoztak: “Bár nem szerzett gólt a BL csoportkörében, kitűnő teljesítményével több nagy klub figyelmét is felkeltette.”

Sallai ezzel olyan játékosokkal került egy lapra, mint a jövő angol sztárjának kikiáltott Jadon Sancho, az Európa-liga ezüstérmes Matthijs de Ligt, vagy a Real Madrid kiszemeltje, Kepa Arrizabalaga. A teljes listát IDE kattintva érheted el!

Egy biztos: az ifjú csatárnak nagyon jót tett a klubváltás, hiszen a magyar bajnokság túl alacsony, és az olasz pontvadászat túl magas elvárásai után végre sikerült egy olyan csapatra lelnie, ahol számítanak rá, és minden körülmény adott számára a fejlődéséhez.

Reménykedjünk hát benne, hogy még sokáig élvezhetjük Sallai Roland kirobbanó formáját, és hogy az utóbbi években a magyar futball reménységeit jellemző pocsék időzítés (túl korán igazolnak erős bajnokságba, vagy túl sokáig megragadnak egy gyengébb mezőnyben) is elkerüli őt!

Írta: Wernigg Márton