Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: döntetlen a városi derbi első felvonásán – videóval

A két londoni nagyágyú, azaz a Chelsea és az Arsenal az Angol Ligakupa második elődöntőjének első mérkőzésén mérte össze tudását tegnap este. Egy héttel ezelőtt a bajnokságban ikszeltek a felek, akik ezúttal sem bírtak egymással!

Chelsea+v+Arsenal+Carabao+Cup+Semi+Final+First+O9wrXaMJgvalAkárcsak egy hete a bajnokságban, úgy tegnap este a Ligakupában sem bírt egymással a két londoni óriás (forrás: zimbio.com)

Tegnap este Angliában lejátszották a Ligakupa (Carabao Cup) második elődöntőjének első meccsét is, ami fővárosi derbi volt, ugyanis a párharc odavágóján a Chelsea az Arsenalt fogadta! Nemrég a Premier League-ben is egymásnak feszült a két ősi rivális – akkor heroikus küzdelemben pontosztozkodás lett a találkozó vége.

Már a 3. minutumban kis híján megszületett a meccs első gólja, ám a Chelsea spanyol támadója, Alvaro Morata az oldalhálóba lőtte a labdát! Közel fél órának kellett eltelnie ahhoz, hogy feljegyezhessük az második nagyobb helyzetet. A 24. minutumban ismét az Arsenal kapuja forgott veszélyben, ám Moses próbálkozásánál Ospina védett nagyot. Moses ezt követő lehetőségénél nem csak a kolumbiai kapuson múlott az, hogy nem lett gól, ugyanis a Chelsea labdarúgójának 28. minutumban leadott lövésénél a kapufa is megmentette a hálóőrrel egyetemben az Ágyúsokat! A félidő végéhez közeledve a túloldalon Iwobi villant, próbálkozását védte Curtois, majd a kipattanóra érkező Maitland-Niles Moses szorításában esett el. A játékvezető, Martin Atkinson a videóbíróra hagyatkozott döntése során, végül pedig nem adott büntetőt az Arsenal javára, holott a Chelsea nagy riválisának játékosa nem magától került a földre. A 45. minutumban még a kékek kialakítottak egy helyzetet, de az egykori Arsenal-os Fabregas sem járt sikerrel, fejesét fogta Ospina. Az első játékrészben tehát nem esett gól, helyzetek adódtak mindkét oldalon, egy hajszálnyival pedig a Chelsea volt közelebb az előny megszerzéséhez, de ez az eredményben nem mutatkozott meg.

Chelsea+v+Arsenal+Carabao+Cup+Semi+Final+First+2EKAAqX6vFalArsène Wenger, az Arsenal trénere (középső sor, jobbról a második) még az elmúlt év végén összeszedett eltiltását töltötte a lelátón (forrás: zimbio.com)

Túl sokat ezúttal sem kellett várni a következő félidő elején, hogy helyzet alakuljon ki, s újból a Chelsea lendült bele jobban a játékba. A 47. percben egy szögletet követően Kanté fejjel továbbított labdáját Christensen is fejjel érintette, a játékszer pedig közelről csak kicsivel ment a kapu fölé! Tizenegy perccel ezután Morata újból az oldalhálóba lőtte a labdát, így továbbra sem tudta kihasználni lehetőségei egyikét sem a több helyzetet kialakított Chelsea. A 67. perben ismét nagyon közel járt a Chelsea az előny megszerzéséhez, azonban Christensen ekkor sem tudott betalálni, pedig a kapu egyik része üresen tátongott, a dán fejese mégis mellé ment! Negyedórával a rendes játékidő letelte előtt megint egy hazai labdarúgó villant – Willian közel 25 méterről tüzelt a kapura, Ospina pedig nagyot vetődve hárított! A hajrájában még inkább úgy tűnt, győzhet a Chelsea, azonban Fabregas a kapufát találta el! A spanyol a 87. percben beadásnak szánt próbálkozása megpattant egy védőn, majd onnan a kapufán csattant.

Chelsea+v+Arsenal+Carabao+Cup+Semi+Final+First+dHJnfrjZwGYlA lényegében megállíthatatlan Christensen, többször közel járt a gólszerzéshez, de ő sem tudott eredményes lenni (forrás: zimbio.com)

Öt perc hosszabbítás jött a rendes játékidő leteltével, de a ráadás sem hozott gólt, így hiába villogott sokat a Chelsea, és hiába volt az Arsenalnak 1-2 lehetősége, a döntés abszolút a visszavágóra marad, ugyanis az Angol Ligakupa második elődöntőjének első felvonása gól nélküli döntetlennel ért véget. Egy héttel ezt megelőzően a Premier League-ben is ikszeltek tehát a felek, melyek január 24-én – azaz két hét múlva szerdán – összecsapnak ismét, a döntőbe jutásért. Természetesen mi a párharc visszavágójáról is beszámolunk!

Angol Ligakupa, elődöntő – 1. mérkőzés
Chelsea – Arsenal • 0-0
Helyszín: Stamford Bridge, London – 40.097 néző. Vezette: Martin Atkinson
Gólszerzők:
Sárga lapok: Kanté (79.), ill. Xhaka (51.), Elneny (86.)
Kiállítás:

Chelsea: Curtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses, Fabregas, Kanté, Drinkwater (Willian, 68.), Alonso – Morata (Batshuayi, 87.), Hazard (Bakayoko, 84.). Vezetőedző: Antonio Conte

Arsenal: Ospina – Chambers, Mustafi, Holding – Bellerín, Wilshere (Elneny, 57.), Xhaka, Maitland-Niles – Iwobi, Welbeck – Lacazette (Alexis Sánchez, 66.). Vezetőedző: Arsène Wenger

Nagy Dávid