Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadóval kezd a Bayern München! – előzetes

Legutóbb december közepén láthattunk Bundesliga mérkőzést, most azonban folytatódik a pontvadászat a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Féltávnál a Bayern München előnye hatalmas, a címvédő mögött viszont hatalmas a harc a nemzetközi kupaindulást érő helyekért. Nem csak a dobogó környékén, de az alsóházban is nagy a tumultus a kiesés ellen vívott harcban. Egy hónapnyi szünet után a 18. fordulóval jelentkeznek a Bundesliga csapatai. Nézzük mi vár ránk az elkövetkező napokban!? 

bundesliga3wallpaper

Péntek
jan. 12. 20:30 Leverkusen – Bayern München (Eurosport 2)

Kezdésnek mindjárt ma, tehát péntek este egy rangadó. A címvédő Bayern München a BL-indulást érő negyedik helyen álló Leverkusen vendége lesz. A gyógyszergyáriak tizenkét meccse nem találtak legyőzőre, legutóbb a Hertha BSC fogott ki rajtuk még tavaly október közepén. A vendégeket Lewandowski és Hummels sérülése érzékenyen érintheti.

Szombat
jan. 13. 15:30 Werder Bremen – Hoffenheim (Eurosport 2)
jan. 13. 15:30 VfB Stuttgart – Hertha BSC
jan. 13. 15:30 Eintracht Frankfurt – Freiburg
jan. 13. 15:30 Augsburg – Hamburger SV
jan. 13. 15:30 Hannover 96 – Mainz
jan. 13. 18:30 RB Leipzig – Schalke 04 (Eurosport 2)

A Werder bremen a kiesés ellen harcol a tavasszal, a botladozó Hoffenheim pedig a nemzetközi kupaindulást érő helyek után futhat. Most azonban egymás elől kell elcsenni a fontos bajnoki pontokat. A tavalyi évet két győzelemmel záró Hertha BSC érdekes tavasz elébe néz, ha elkapja Dárdai Pál csapata a fonalat, akár a nemzetközi kupaindulást érő helyek is reális célt képeznek, ám gyenge muzsika esetén a kiesőzóna is közel kerülhet. Ez is jóm mutatja, mennyire egyben van a Bundesliga mezőnye idén. A felsőházban tanyázó Frankfurt azt a Freiburgot fogadja, mely utóbbi öt bajnokiját veretlen maradt és ennek tükrében kilőtt a kieső helyek közül, ám a zóna peremén táncol jelenleg is. A tavasz nagy kérdése, hogy hosszú  évek hányattatása után idén utoléri-e a kiesés a Hamburgot, netán idén is osztályozóra kényszerül a klub. Kezdésnek az Augsburg ellen nyerhetnek egy csatát, de a háború még hosszú. A mögöttünk álló évet pocsék formában záró Mainz a Hannover ellen kezd, a szombati játéknapot pedig egy remeknek ígérkező rangadó zárja. A négy meccse nyeretlen RB Leipzig A második Schalke vendége lesz, Gulácsiéknak kapaszkodnia kell, mert gyorsan lemaradhatnak.

Vasárnap
jan. 14. 15:30 1. FC Köln – Mönchengladbach (Eurosport 2)
jan. 14. 18:00 Borussia Dortmund – Wolfsburg (Eurosport 2)

Szokásosa két meccs marad vasárnapra. A sereghajtó Köln, mely a legutóbbi meccsén szerezte meg első győzelmét, folytatná a pontok gyűjtögetését, de a Mönchengladbach nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A 18. fordulót a Wolfsburg vendégjátéka zárja Dortmundban, ez a párharc sem ígérkezik rossznak. Kíváncsian várjuk, hogy a BVB milyen tavaszt produkál új edzőjével a fedélzeten.

A bajnokság állása féltávnál

Teljes képernyő rögzítése 2018. 01. 12. 190346

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2018. 01. 12. 190409