Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Burnley-ben folytatja az angol foci egykori csodagyereke

A BBC információi szerint az Everton és a Burnley együttese mindenben megegyezett egymással Aaron Lennon szerződtetéséről, bár a hivatalos bejelentés még várat magára.

lennon

(forrás: goal.com)

Lennon 2003-ban meteorként robbant be a Premier League világába, egy ideig a legfiatalabb pályára lépő játékos címét is ő birtokolta. Két leeds-i szezon után 2005-ben igazolt a Tottenhamhez, ahonnan kilenc és fél évad után távozott, akkor az Everton szavazott neki bizalmat.

A 30 éves támadót a tavalyi év májusában mentális okok miatt egy ideig kórházban kezelték, ahol túlzott stresszhatás okozta betegséget diagnosztizáltak nála. Tavaly nyári visszatérésekor meghatottan köszönte meg a rengeteg támogatást, ami a felépüéséhez elengedhetetlen volt.

Az idei szezonban eddig 19 tétmérkőzésen lépett pályára a szezont borzasztóan kezdő Everton színeiben és 2 gólpasszt adott. Távozásának legfőbb oka The Walcott szerződtetése, hiszen a két játékos gyakorlatilag ugyanazt a pozíciót foglalná el a pályán, legalábbis Sam Allardyce elképzelései szerint.

Lennon Burnley-be igazolásával gyakorlatilag két helyet ugrik a tabellán, hiszen míg az Everton jelenleg a 9., addig a Burnley a 7. pozíciót foglalja el. A transzfer nagy vesztese a Newcastle, akik szintén versenyben voltak a játékosért és égető szükségük lenne támadószekciójuk megerősítésére.

(zp)