Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erőcsatárt igazolhat a Dortmund Aubameyang helyére

A német Bundesligában szereplő Dortmund a napokban minden bizonnyal elveszíti klasszis támadóját, Pierre-Emerick Aubameyang-ot. A csatár megüresedett helyét még a téli átigazolási időszakban befoltozná Peter Stöger vezetőedző.

zapata

(kép forrása: charitystars.com)

A gaboni támadó a tegnap esti Hertha BSC elleni keretből is kimaradt, így az sem lenne meglepő, ha már ma aláírna az Arsenalhoz.

Távozásával hatalmas űr keletkezne a Dortmund támadószekciójában, amit azonnal pótolni kellene. A múlt héten a Chelsea támadója Michy Batshuayi került szóba, a legfrissebb hírek viszont már más valakit említenek…

Olaszországi sajtóinformációk alapján a Sampdoria erőcsatára, Duván Zapata is jelölt Aubameyang helyére.

Az 1-szeres kolumbiai válogatott csatár idén kölcsönben futballozik a Sampdoriánál, mely együttes a nyáron 17 millió euróért megvásárolja a Napolitól. Azonban ezt az üzletet meghiúsíthatja a Dortmund.

A remek fizikai felépítéssel rendelkező Zapata az idei szezonban 15 bajnokin 6-szor volt eredményes, de emellett 5 gólpasszt is kiosztott. A veterán Fabio Quagliarella-val remekül kiegészítik egymást, s főszereplői a Samp idei jó teljesítményének.

A genovai alakulat Zapata távozásával komoly értéket veszítene el, ugyanakkor a játékos szemszögéből ideális lehet a váltás, hiszen a Dortmundban hosszú távon nagyobb célokért is küzdhetne.

Szerző: Báló Bence