Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Schalke

A német első osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójának zárómérkőzésén, a Hannover együttese a Ruhr-vidékre látogatott a Schalke-hoz. A papírforma a hazaik mellett szólt, azonban nem mehettek biztosra a jó szezont produkáló vendégek ellen.

pjaca

Pjaca gólja nem bizonyult elégnek. (kép forrása: twitter.com/OptaFranz)

A találkozót a hazai együttes kezdte jobban, amely a 16. percben meg is szerezte a vezetést a Juventus kölcsönjátékosa, Marko Pjaca révén. A Hannovernek gól formájában erre nem volt válasza, viszont többször is jelezték, hogy a pályán vannak. A Schalke számára a cél a második találat megszerzése volt, amellyel demoralizálhatták volna az ellenfelüket, viszont ez nem jött össze az első játékrészben.

A fordulást követően a hazaiaknak nem sikerült óriási fölényt kialakítani. Néhány helyzetet kidolgoztak, de vagy nem tudtak túljárni Tschauner kapus eszén, vagy elkerülték a lövések a vendég kaput. A Hannover végig jól tartotta magát, küzdött és harcolt Breitenreiter csapata, amely kisebb meglepetésre a 85. percben kiegyenlített az egész meccsen szürkén játszó Fullkrug révén.

A Schalke ezzel két pontot bukott, s ezért a pontveszteségért magukat okolhatják, hiszen nem tudták lezárni a mérkőzést egy második találat megszerzésével.

Schalke 04 – Hannover 1-1 (1-0)
Helyszín: Veltins Arena (Gelsenkirchen, Németország) – ??? néző; Vezette: M. Petersen
Gólszerzők: Pjaca (16.) ill. –
Sárga: Schöpf (58.) ill. Korb (10.)
Kiállítás: – ill. –

Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasic – Meyer – Schopf, Goretzka (McKennie 63.) (Stambouli 83.), Harit, Oczipka – Burgstaller, Pjaca (Embolo 56.) Vezetőedző: D. Tedesco

Hannover: Tschauner – Sorg, Sane, Anton – Korb (Harnik 69.), Schwegler (Karaman 80.), Fossum, Ostrzolek (Benschop 85.) – Klaus, Fullkrug, Bebou Vezetőedző: A. Breitenreiter

Videó hamarosan!

Szerző: Báló Bence